Pariz-Nica: Ekipni kronometer z drugačnimi pravili

Pariz-Nica: Ekipni kronometer z drugačnimi pravili
28.02.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki Pariz-Nica, ki se bo začela v nedeljo, 5. marca bo na sporedu tudi ekipna vožnja na čas, ki pa bo potekala pod drugačnimi pravili.

Tretja etapa na dirki Pariz-Nica bo ekipna vožnja na čas. Tokrat pa bodo čas na koncu šteli nekoliko drugače. Ponavadi se je na cilju upošteval čas četrtega ali petega kolesarja iste ekipe, ki je prišel na cilj. Zdaj se bo štel čas prvega.

V Franciji bo na sporedu 32,7 km dolga ekipna vožnja na čas, na celotni dirki pa lahko pričakujemo predvsem dvoboj med Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom. Jumbo Visma je v zadnjih letih dokazala, da je v vožnjah na čas po vsej verjetnosti najboljša, medtem ko je zdaj manager pri UAE Joxean Fernandez Matxin potrdil, da se Pogačar s še nekaterimi kolegi intenzivno pripravlja prav na omenjeno vožnjo na čas:

"Veliko časa posvečamo prav temu ekipnemu kronometru. Veliko bo sprememb. Prav zaradi tega smo tudi zamenjali nekater kolesarje. Ker se bo čas meril najhitrejšemu kolesarju na cilju, to pomeni, da moramo na dirki imeti enega kapetana. Na mnogih dirkah imamo po dva aduta, na takem kronometru pa moraš jasno določiti kapetana še pred startom." Za cyclingnews.com je Matxin še dodal:

“Dejstvo je, da gre za ekipni kronometer, ki to ni. Spominja me na tistega, ki so ga nekoč imeli na GiroBio, kjer so ekipe startale v vrstnem redu posameznikov v skupnem seštevku. Nič več ne bom o tem povedal, lahko pa rečem, da ga potem niso več izpeljali." Kronometer na dirki Pariz-Nica bo potekal v okolici mesteca Dampierre-en-Burly. Sprememba pravila pa pomeni, da bodo morale ekipe kapetane čim bolj prihraniti za sam konec.

Še posebej, če bi zaključek potekal na vzpon: "Vpliva na celotno zasnovo vožnje. Tu gre za razmerje med aerodinamiko in razvito močjo, zato da lahko držiš kar se da enakomerno hitrost. Še posebej to velja za zaključne kilometre, saj poskušaš tja glavnega aduta pripeljati čim bolj spočitega. V prvem delu moraš zato poskrbeti, da dela čim manj, zato da lahko potem na koncu razvije čim višjo hitrost. Ostali kolesarji pa odo morali dirkati tako, da vse moči porabijo še pred koncem."

Matxin je še dejal, da kolesarji UAE Team Emirates pred sezono zaradi pozne dobave opreme niso mogli toliko trenirati na kolesih za vožnjo na čas. Vseeno jih zdaj čaka pravi preizkus, saj bo nenazadnje lahko zelo pomembno, kdo bo po treh etapah boljši v skupnem seštevku. Ali Pogačar ali Vingegaard. "Gre za ekipni kronometer, ki pa se po 30 kilometrih zakjluči kot posamični. Vsekakor bo drugače. Gre za nekakšno čudno mešanico. Videli bomo, če bo tudi takrat zanimivo," je še dodal Matxin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ