Pariz-Nica: Končala se bo predčasno, odhod Bahraina

Pariz-Nica: Končala se bo predčasno, odhod Bahraina
13.03.2020 AVTOR: DZ

Odhod Bahraina McLarna in odločitev organizatorjev. Dirka Pariz-Nica se ne bo končala v Nici, ampak dan prej na vrhu vzpona Valdeblore la Colmiane.

Tudi dirka Pariz-Nica ne more kljubovati trenutnemu stanju v Evropi in po svetu. Koronavirus vse bolj ogroža ljudi in vse bolj vpliva na življenja posameznikov. Večino dirk so organizatorji odpovedali, zdaj so nekoliko popustili še tisti, ki so najdlje vztrajali. Torej, organizatorji dirke Pariz-Nica.

Odločili so se, da dirka v nedeljo ne bo obiskala Nice. Končala se bo že v soboto, po odpeljanih sedmih etapah. Že pred startom današnje šeste etape so iz moštva Bahrain McLaren sporočili, da z dirko ne bodo nadaljevali, pa čeprav je za njimi uspešnih nekaj dni. Dobili so etapo po zaslugi Cortine, včeraj se je s pogumnim napadom izkazal Jan Tratnik. V skupnem seštevku je bil med najboljšimi Dylan Teuns.

"Po posvetu s kolesarji, vsemi člani osebja in zdravniki smo se odločili, da šeste etape ne začnemo. Zdravje vseh članov ekipe je naša prioriteta," so med drugim sporočili iz ekipe. Dirka se tako nadaljuje brez slovenskega predstavnika, saj sta moštvo Bahrain McLaren zastopala Domen Novak in Jan Tratnik. Het Nieuwsblad poroča, da so se včeraj sestali predstavniki ekip in organizatorji.

11 ekip naj bi se strinjalo s tem, da se dirka nadaljuje, pet jih je bilo za to, se dirka prekine. Zdaj je uradno. Do cilja sta še dve etapi. Obe zahtevni. Dnaes od Sorguesa do Apta. Dolga bo 161,5 km. Kolesarji bodo morali premagati šest kategoriziranih vzponov. Štiri druge in dva tretje kategorije. Zadnji vzpon bo po 148 kilometrih. Govorimo o Cote d’Auribeauju.

Dolg je 4,7 km, povprečni naklon pa je 5,6-odstoten. Sledil bo spust in krajši vzpon v mestu Apt. Potem pa spust v cilj. Sobotna etapa, ki bo obenem tudi zadnja se bo končala na vrhu vzpona Valdeblore La Colmiane. Cilj bo na 1500 metrih nadmorske višine. Klanec je dolg kar 16,3 km, povprečni naklon pa je 6,2-odstoten. Etapa bo dolga 166 km. Pred zadnjim klancem bodo morali kolesarji premagati še vzpon prve kategorije in dva klanca druge kategorije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ