Pariz-Nica: Roglič bo med številnimi zvezdniki lahko začel sezono

Pariz-Nica: Roglič bo med številnimi zvezdniki lahko začel sezono
03.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V Franciji so sicer v strahu pred coronavirusom prekinili nekatere športne dogodke, dirka Pariz-Nica pa naj bi bila na sporedu. Tam Primož Roglič začenja novo sezono.

Zaradi vse bolj razširjenega coronavirusa Covid-19 so se v Franciji odločili, da prepovejo organizacijo nekaterih športnih tekmovanj. Merilo? Tekmovanja, kjer se zbere več kot pet tisoč ljudi. Ministrstvo za šport je tudi potrdilo, da so dejansko že odpovedali nekatere prireditve, obenem pa je ministrica Roxana Maracineanu dejala:

"Pariz-Nica je mednarodni dogodek, vendar pa so člani teh ekip testirani. Ob progi ni prav veliko množic, v Nici pa pričakujejo okrog tri tisoč ljudi. Poleg tega trasa ni speljana skozi nekatera ogrožena območja Francije." Vseeno je izpostavila, da lahko do odpovedi pride, če bi se določena območja odločila, da je vse skupaj preveč nevarno.

"Župani mest imajo proste roke pri teh odločitvah in lahko uporabijo strožja merila glede na situacijo." Do zdaj so v Franciji potrdili, da je z virusom okuženih nekaj manj kot dvesto oseb. Zaenkrat se zdi, da bo na letos zvezdnikov polni dirki zmago lahko branil Egan Bernal. Tam bo sezono začel tudi Primož Roglič, ki se je te dni mudil na pripravah na Tenerifih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ