Pariz-Roubaix: 14 let brez dežja ... bo deževalo letos? (VIDEO)

Pariz-Roubaix: 14 let brez dežja ... bo deževalo letos? (VIDEO)
08.04.2016 AVTOR: D. Z.
Bliža se klasika Pariz-Roubaix. Mnogi zdaj ugibajo. Bo deževalo, ali ne? Bodo kolesarji po 14 letih spet vozili po blatnih in še nevarnejših odsekih?

Prav neverjetno, pa vendarle. Na dirki Pariz-Roubaix so se v zadnjih 14 letih vedno uspeli izogniti dežju. V karavani skorajda ni več kolesarjev, ki so Pariz-Roubaix dožieli v zares posebnih okoliščinah. Takrat je prvič zablestel Tom Boonen, ki je zasedel tretje mesto. Zmage pa se je veselil Johan Museeuw. Fotografije iz tistega leta pa … milo rečeno, neverjetne. Kolesarji so na cilj prišli blatni, neprepoznavni. Vmes so morali premagovati razmočene blatne odseke.

Gledalcev pa kljub slabemu vremenu ni manjkalo. Tudi leta 2001 so se kolesarji soočili s podobnimi razmerami. Prva tri mesta pa so zasedli člani moštva Domo Farm Frites. Zmagal je Servais Knaven. Drugi je bil Johan Museeuw, tretji pa Romans Vainsteins. Vremenoslovci pa napovedujejo, da bi morda tudi letos lahko spremljali podobne prizore. »Če bo deževalo, potem bo popolna zmešnjava, « je za cycling weekly dejal Ian Stannard:

»Take razmere imam rad. Bolj bo mraz, boljše zame. Pariz-Roubaix v suhem je najbrž lepše voziti, a dež bolj ustreza mojemu načinu vožnje. « A pustimo, kaj si želijo kolesarji. Večina si jih vsekakor želi lepega vremena. Dejstvo je, da je dirka že sama po sebi izjemno nevarna. Tlakovani odseki niso prav nič nedolžni, prevoziti pa jih bodo morali več kot 50 kilometrov. Če pa so tlakovci mokri, potem so še toliko bolj spolzki.

Obenem so mnogi odseki prekriti z blatom, kar še dodatno otežuje vožnjo, saj kolesarji sploh ne vidijo, kje se vozijo. Zaenkrat so napovedi naslednje. Deževalo naj bi dan prej, torej v soboto. Za nedeljo slika še ni povsem jasna. Vremenoslovci ne morejo napovedati, če bo deževalo tudi med samo dirko. Že v začetku tedna so napovedovali, da obstaja 40-odstotna možnost, da bo v nedeljo deževalo.

Leto 2002
 

Leto 2001
 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ