Pariz-Roubaix: Bodo vlakom spremenili urnik ali prilagodili start?

Pariz-Roubaix: Bodo vlakom spremenili urnik ali prilagodili start?
06.04.2016 AVTOR: D. Z.
Lani bi lahko na dirki Pariz-Roubaix skorajda prišlo do tragedije, saj so nekateri kolesarji železniško progo prečkali tik pred prihodom hitrega vlaka.

Se še spominjate lanske dirke Pariz-Roubaix. Vsekakor se spominjamo, da jo je dobil John Degenkolb. A to dirko je zaznamoval tudi dogodek, ki se je zgodil med samim dirkanjem. Glavnina se je razdelila ma dva dela, potem ko so kolesarji prišli do železniškega prehoda. Zapornice so pri prečkanju pričele spuščati. Nekateri so jih obšli in nadaljevali z dirkanjem, a kmalu zatem se je izkazalo, da bi lahko prišlo do prave tragedije.

Hitri vlak je namreč kaj hitro prišel. Na srečo ni prišlo do nesreče, a o tem dogodku je bilo še dolgo govora. Tudi v preteklosti je že prišlo do podobnih zapletov, zaradi katerih so tudi že nanadno diskvalificirali kolesarje. Lani niso izključili nobenega kolesarja. A očitno so se tudi organizatorji naučili nekaj novega. Zdaj so sporočili, da se z operaterjem SNCF dogovarjajo, da bi ti nekoliko spremenili urnike vlakov.

Tako bi se lahko izognili podobnim zapletom. »Ko smo prejeli potrdilo o nedeljskem urniku vlakov v krajih, kjer poteka tudi dirka, smo se odločili, da bi naredili nekaj sprememb. Najprej smo dirko želeli začeti ob 10.20, zdaj pa bi morali start prestaviti na 10.40. Vsa ostala prilagajanja bodo odvisna od vremenskih razmer. Če bo vreme slabo, potem bomo začeli ob 10.30, če bo lepo, potem pa ob 10.50, «

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ