Pariz-Roubaix: Kaj bo z blatnim odsekom?

Pariz-Roubaix: Kaj bo z blatnim odsekom?
05.04.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji so si že ogledali traso klasike Pariz-Roubaix in tudi ocenili tlakovane odseke. Na največje težave pa so naleteli že pri prvem odseku.

Najprej dirka po Flandriji, potem pa že po tradiciji sledi Severni pekel oziroma Pariz-Roubaix. Ta bo na sporedu v nedeljo, 10. aprila. Ravninska dirka, ki pa je znana po tem, da morajo kolesarji premagati kar 27 tlakovanih odsekov. Dolga bo 257,5 km. Organizatorji – za to je zadolžena agencija ASO – so si zdaj ogledali traso. Obenem so tudi že ocenili tlakovane odseke in jim podelili znamenite zvezdice. Pet jih dobijo najtežji odseki.

Že na prvem odseku pa so naleteli na težavo. Govorimo o tlakovanem odseku Troisville. Nahaja se na 98 kilometru. Dolg je 2200 metrov, ocenjen pa je s tremi zvezdicami. Tlakovce na tem odseku pa trenutno prekriva blato. To pa bi bilo za kolesarje seveda preveč nevarno. Tehnični direktor dirke Thierry Goudenou je dejal, da dokončne odločitve še ni sprejel in da bo o tem, ali bodo odsek pustili v trasi ali ne sprejel šele proti koncu tedna:

»Preden sprejmemo dokončno odločitev, bomo počakali še nekaj dni. Če bi dirka bila danes, potem bi se morali temu odseku izogniti. Vendar pa je še čas. Izkušnje pa nam dokazujejo, da moraš biti potrpežljiv. Težava je v tem, da se izmenjujejo mokra in suha območja, kar je najbolj nevarno. Kolesarji pospešijo na suhi podlagi, potem pa se lahko ujamejo v past mokre podlage. « Z ali brez tega odseka. V nedeljo se nam vsekakor obeta nov spektakel. Dirka s številnimi vzdevki, ki ji dajejo še dodaten pomen. Nedelja v peklu, Severni pekel, Kraljica klasik ... Na priloženih fotografijah vam ponujamo pogled na odsek Troisvilles z lanske izvedbe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ