Pariz-Roubaix: Po novem tudi tlakovan vzpon

Pariz-Roubaix: Po novem tudi tlakovan vzpon
29.01.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji znamenite klasike Pariz-Roubaix so razkrili, da bodo letos v traso dodali tudi nov tlakovan odsek. Ta ne bo ravninski, ampak bo za dodatno oviro poskrbel vzpon.

Vzpon na dirki Pariz-Roubaix? To ni nova stvar, je pa vsekakor oživitev, poživitev za sicer znamenito enodnevno klasiko, ki je v vseh teh letih dobila številne vzdevke. Severni pekel, Kraljica klasik, Peklenska nedelja … Trasa Pariz-Roubaix bo letos še dodatno obogatena.

Organizatorji – gre za agencijo ASO, ki je zadolžena za organizacijo številnih dirk, kot je tudi Tour de France – so razkrili, da bodo v traso dodali tlakovan vzpon. Gre za tri kilometre dolg odsek v vasi Hem, ki se sicer nahaja zelo blizu cilja v Roubaixu. Omenjeni odsek se imenuje Hameau du Buat, na sporedu pa vseeno ne bo v v zadnjih kilometrih, ampak po 127 prevoženih kilometrih.

Vrača se po triletni odsotnosti. Tlakovanega dela naj bi bilo krog 1700 metrov. Sicer pa bo letošnja dirka – na sporedu bo 10. aprila – nekoliko daljša. Kolesarji bodo morali premagati 257,5 km. Lanska preizkušnja, ki jo je dobil John Degenkolb je imela 27 tlakovanih odsekov. Letos bosta dva odseka manj.

Tudi tokrat bodo morali kolesarji skozi zloglasni in obenem znameniti arenberški gozd. Vključena sta tudi Mons en Pevele in Carrefour de l'Arbre, medtem ko so letos nekoliko obnovili odseke Bersee, Mons en Pevele ni Bourghelles. Tisto, kar vsekakor ostaja je znameniti prihod na velodrom v Roubaixu in glavna nagrada za zmagovalca - tlakovec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ