Pedala, ki so hkrati tudi ključavnica (VIDEO)

Pedala, ki so hkrati tudi ključavnica (VIDEO)
09.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Naslednja v nizu inovativnih pripomočkov so pedala Pedal Lock, ki so hkrati tudi ključavnica in alarm.
Kickstarter res privablja najrazličnejše ideje, nekatere med njimi so na meji bizarnosti, spet druge pa dejansko lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo na različnih področjih. S pedali Pedal Lock želijo ustvarjalci zagotoviti, da ključavnice nikoli ne boste pozabili doma. 

Ideja je precej preprosta, a zato nič manj učinkovita. V enem od pedal je shranjena jeklena vrv, ki jo le izvlečemo, ovijemo okrog ulične svetilke (ali podobnega predmeta v bližini) in priključimo na pedalo na drugi strani. Vse skupaj nato zaklenemo s klasično ključavnico na številke in vaše kolo je bolj kot ne varno.

Če koga od mimoidočih vseeno zasrbijo prsti, imajo pedala vgrajen tudi alarm, ki se sproži ob šokih - nenadnih tresljajih, nenadni uporabi sile na kolesu ipd. Vprašanje je, kolikokrat se alarm sproži ponesreči med vožnjo, a je vsaj precej uspešen pri odganjanju tatov.

Več o pedalih si lahko ogledate v kratkem predstavitvenem videu, Pedal Lock pa vam je na voljo za 40 ameriških dolarjev - torej le nekoliko več, kot bi odšteli za običajna pedala. Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ