Pekel spet prestavljen

Pekel spet prestavljen
01.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Severni pekel. Kraljica klasik. Nedeljski pekel. Še bi lahko naštevali. Ali preprosto Pariz-Roubaix. Klasiko, ki bi morala biti na sporedu 10. aprila so prestavili na 3. oktober.

Dolgo se je ugibalo, kakšna bo uspeda letošnje izvedbe ene izmed najbolj znamenitih enodnevnih dirk Pariz-Roubaix. Zaradi epidemije je severna Francija v lockdownu. Vseeno so organizatorji dolgo odlašali z odločitvijo glede izvedbe dirke, ki bi morala biti na sporedu 10. aprila.

Poleg tega, da je dirka zelo pomembna, je tudi organizator v Franciji nadvse vpliven. Vseeno pa so morali še drugič popustiti. Že lani so dirko najprej prestavili, oktobra pa jo potem odpovedali. Zdaj so jo morali spet prestaviti. Moška različica bo na sporedu 3. oktobra. Dan prej pa še ženska, ki bi morala krst doživeti že lani, pa ga še ni. Datum je zanimiv. Samo teden dni po svetovnem prvenstvu, ki bo v Flandriji, tako da bomo kolesarski navdušenci imeli občutek, kot da gre za aprilsko serijo dirk.

Sicer pa se je izmed večjih aprilskh dirk v težavah znašel samo Pariz-Roubaix. Vsaj zaenkrat. Pa čeprav je predsednik Emmanuel Macron v sredo razglasil tritedenski lockdown zaradi povečanja števila okuženih. "Za UCI in kolesarsko skupnost je pomembno, da bosta obe dirki, tako ženska kot moška na sporedu še letos. Vesel sem, da smo našli nove datume, ki ustrezajo vsem vpletenim," je dejal predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ