Peklenske razmere na iXS European Cup Kranjska gora (VIDEO)

Peklenske razmere na iXS European Cup Kranjska gora (VIDEO)
05.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Rick Schubert

Organizatorji zaradi slabih pogojev prestavili finale.

Ta vikend je potekal drugi krog iXS Evropskega pokala, ki je po Mariboru ostal v Sloveniji, tokrat v Kranjski Gori. Slabo vreme je poskrbelo, da se je proga že pred začetkom spremenila v blatno drsalnico, razmere pa so se med treningom še poslabšale. Finale, ki je bil prvotno planiran za nedeljo, so organizatorji zaradi slabih napovedi prestavili na soboto.

Super finale brez slovencev

Z glavnima slovenskima tekmovalcema Juretom Žabjekom in Moniko Hrastnik na evropskem prvenstvu na Portugalskem je bila domača zasedba na včerajšnjem finalu vidno razredčena. Od Slovencev je najboljšo uvrstitev dosegel Rudi Pintar iz Sinter Brakes Team, ki je sicer zgrešil super finale, vendar povedel v malem finalu s skoraj petimi sekundami prednosti pred drugouvrščenim Johannom Brunnerjem (ZoneProfiRiders).

V moški kategoriji super finala je prvo mesto osvojil avstrijski novinec Kevin Maderegger pred Švicarjem Constantinom Ruetschom (iXS Gravity union) z dobro sekundo in pol prednosti.

V ženskem finalu je povedla Švicarka Lea Rutz (iXS Gravity Union), ki si je v katastrofalnih pogojih uspela privoziti skoraj trideset sekund prednosti pred drugouvrščeno Alessio Missiaggion (Team Zanolini).

Na videu si lahko pogledate preview proge pred začetkom tekme



Po dveh postankih v Sloveniji bo iXS evropski pokal naslednjič na sporedu čez slaba dva meseca v italijanskem Abetoneju.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ