Pello Bilbao: Švico zamenjal za Slovenijo

Pello Bilbao: Švico zamenjal za Slovenijo
18.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sportida / dirka po Sloveniji

Sprva je imel v načrtu nastop na dirki po Švici, a mu je vse skupaj pokvarila bolezen. Pello Bilbao je zato prišel na dirko po Sloveniji in poskrbel za izjemnih pet dni dirkanja.

Pello Bilbao je z moštvom Bahrain Victorious v zadnji etapi poskušal na vse načine nadoknaditi 12 sekund zaostanka v skupnem seštevku za Giovannijem Aleottijem. Prišel je na deset sekund zaostanka, za kaj več pa se “zvezde” niso poravnale, čeprav so bili Bilbao in kolegi, na čelu z Matejem Mohoričem in Matevžem Govekarjem nadvse aktivni in napadalni.

Giovanni Aleotti se je tako veselil končne zmage, a Bilbao je bil po koncu zadovoljen z izkupičkom, pa čeprav se mu zmaga v skupnem seštevku katerekoli etapne dirke že vso profesionalno kariero izmika. Zdaj se je temu uspehu že zares približal … Kaj pa je Bilbao po koncu petdnevne slovenske preizušnje povedal? Med drugim je razkril, da je sprva načrtoval nastop na dirki po Švici, a je imel zdravstvene težave in je izbral dirko po Sloveniji. To je bila tudi zadnja etapna priprava na Tour de France, kjer je lani dobil eno izmed etap.O drugem mestu v skupnem seštevku: Občutek po prečkanju ciljne črte je, da sem želel še več. Upal sem na zmago v skupnem seštevku. Veliko smo tvgali. Napadli smo daleč pred ciljem. Če zdaj pomislim, bi lahko rekel, da to morda ni bil pravi način, a v tistem trenutku nikoli ne veš. Želel sem dirkati agresivno. Narediti vse, kar sem lahko. Poskusili smo. Bili smo v igri. Kljub vsemu smo lahko zadovoljni z etapno zmago in uvrstitvijo na oder v skupnem seštevku. Za nami je dober teden in motivacija za Tour je prava.

O napadu daleč pred ciljem: Napad je bil v bistvu dobra poteza, saj smo se zbrali močni kolesarji. Nikias me je počakal, potem ko je bil v begu. Ampak, glavnina v ozadju je bila tudi zelo hitra, saj si več kot 50 sekund prednosti nismo mogli privoziti. Poleg tega sem v tej vročini zelo trpel. Zato sem na zadnjem vzponu poskušal preživeti. Če bi predtem šel povsem na polno, pa bi nas ob vznožju vseeno ujeli, potem bi lahko izgubil tudi drugo mesto v skupnem seštevku. Poskušal sem se nadihati in potem napasti na spustu. A Aleotti je bil pozoren in zasluženo je dobil dirko.

O razlogih za prihod na dirko po Sloveniji: Sprva sem imel v načrtu dirko po Švici, a sem moral te načrte spremeniti, saj sem zbolel, tako da smo se v zadnjem trenutku odločili za prihod na dirki po Sloveniji. Moram pa priznati, da bi prav lahko tudi to dirko jemal kot resno pripravo za dirko po Franciji, tako da bi se še lahko vrnil.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ