Per najboljši Slovenec v prvi etapi Beograd - Banja Luke

Per najboljši Slovenec v prvi etapi Beograd - Banja Luke
23.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Beograd - Banja Luka

Začela se je etapna dirka prve kategorije od Beograda do Banja Luke, ki je spet privabila izjemno močno konkurenco, Slovencem pa je prinesla ogromno uspeha. V prvi etapi največ Davidu Peru, končal jo je na 7. mestu.

Dirko Beograd - Banja Luka organizirajo od leta 2007, od takrat so na njej zmagali Matej Gnezda, Aldo Ino Ilešič, Jure Zrimšek, Martin Otoničar, dvakrat Marko Kump in leta 2018 še Gašper Katrašnik.

Tudi letos so dirko v Srbiji začele vse najboljše slovenske ekipe, na štartu je z Andronijem tudi Žiga Jerman, pa tudi nekaj starih znancev slovenskih ekip, denimo Dušan Rajović, ki se je kalil v dresu Adrie Mobil.

Prva etapa je bila dolga le 95 kilometrov in zato zelo hitra, povprečna hitrost je bila na koncu nekaj nad 51 km/h, vseeno pa o zmagovalcu ni odločal šprint. Glavnino je z napadom v zadnjem tehnično zahtevnem krogu v Šabcu presenetil Justin Wolf, ki si je do ciljne črte privozil 10 sekund naskoka.

»Prva etapa je bila kratka in po profilu ne preveč zahtevna, ampak vemo, da dirko naredimo težko mi, kolesarji. Skozi celotno etapo so se vrstili pobegi, ampak je bil interes sprinterskih ekip prevelik, da bi resneje ogrozili zaključni sprint. Okrog 10 kilometrov do cilja je napadel Justin Wolf in zmedel sprinterske ekipe, ki ga do cilja niso več uspele ujeti. Na koncu sem kljub veliki nervozi in posledično velikem številu padcev sem sprint začeli dokaj v ospredju in končal sem na 7. mestu v etapi. Zadovoljen sem z začetkom dirke,« je za klubsko spletno stran po etapi povedal Per.

Mesto pred njim je končal Rajović, ki na dirki zastopa barve Srbije, naslednji najboljši Slovenec pa je bil na 16. mestu Žiga Jerman.

V drugi etapi bodo kolesarji premagali 122 kilometrov od Obrenovca do Bijeljine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ