Per v begu v vetrovni drugi etapi, Jakobsen pa najboljši v šprintu

Per v begu v vetrovni drugi etapi, Jakobsen pa najboljši v šprintu
13.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Tour de Hongrie

Nizozemski šprinter Fabio Jakobsen je z zmago v drugi etapi dirke po Madžarski izkoristil kaos v zaključku, saj je Olav Kooij po padcu v šprintu odstopil. Z begom se je tokrat izkazal David Per.

Druga etapa dirke po Madžarski je bila spet večinoma ravna, zato se je v ospredju hitro oblikovala večja skupina ubežnikov, v kateri je bil tudi kolesar Adrie Mobil David Per. »Članstvo« v ubežni skupini je glavni cilj Novomeščanov, ki v boju s konkurenco iz svetovne serije nimajo veliko možnosti za viden rezultat.

Ubežniki so bili ujeti že precej pred šprintom, saj je v zadnjem delu etape pihal močan veter s strani, ki je razbil glavnino in spremljali smo echalone. V ozadju je ujet ostal Dylan Groenewegen, kolesarji Jumba Visme so spredaj vlekli na vso moč, a je Luki Mezgecu in ekipnim kolegom uspelo pripeljati Groenewegna nazaj v ospredje pred odločilnimi zadnjimi kilometri.

V zadnjih 500 metrih smo videli množični padec v glavnini, v katerem jo je skupil tudi Olav Kooij, po prvi etapi vodilni na dirki po Madžarskem. Nizozemec je odstopil, sodniki pa so imeli veliko dela pri pripisovanju časa kolesarjem, ki so počasi kapljali skozi cilj.

V težkih razmerah se je najbolje znašel Fabio Jakobsen, ki se je po zaslugi odbitnih sekund prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Vodi Belgijec Jens Reynders (Sport Vlaanderen), ki je skupno zbral že 14 odbitnih sekund.

Drugi je bil Rudy Barbier, tretji pa Sasha Weemaes. Najboljši Slovenec je bil na 21. mestu Luka Mezgec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ