Pet zvezdnikov za Olimpijado

Pet zvezdnikov za Olimpijado
01.06.2012 AVTOR: D. Z.
Ne samo Tour de France. Tudi olimpijske igre so vse bliže in španski selektor je prvi, ki je razkril ekipo, ki bo nastopila na OI.
Veliko selektorjev še zdaleč ni izbralo kolesarjev, ki bodo zastopali posamezne države na cestni dirki in v kronometru na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu. So pa tudi izjeme. Med temi izjemami je Španija in selektor Jose Luis de Santos. Ta ima na voljo sicer ogromno število zvezdnikov, vendar je selektor očitno prepričan, da ima idealno peterico kolesarjev, ki bo lahko branila naslov olimpijskega prvaka iz Pekinga.

Na razpolago ima pet mest, od tega bosta dva kolesarja nastopila tako na cestni dirki kot v vožnji na čas. Santos se je odločil, da v ekipo uvrsti aktualnega olimpijskega prvaka Samuela Sancheza. Poleg njega pa bodo v ekipi še trikratni svetovni prvak in specialist za enodnevne preizkušnje Oscar Freire, Luis Leon Sanchez, sprinter Jose Joaquin Rojas ter povratnik v kolesarsko karavano Alejandro Valverde.

Oba Sancheza, torej Samuel in Luis Leon naj bi Španijo zastopala v vožnji na čas. Preostale kolesarske velesile ekipe še niso razglasile, zadnji rok za to pa je 2. julij. Potem spremembe niso več možne, kar je tudi posebnost v primerjavi s preostalimi kolesarskimi prireditvami. Tudi Martin Hvastija imen treh Slovencev še ni izdal.

V intervjuju za prihajajočo številko revije Bicikel.com pa smo se z njim pogovarjali o morebitnih potnikih v London, o tem, kako bo izbiral med kandidati in tudi o tem, kakšno dirko pričakuje. Na spodnji povezavi vam ponujamo posnetek zaključnih kilometrov cestne dirke v Pekingu, ki jo je dobil Samuel Sanchez. Drugega Davideja Rebellina so kasneje zaradi pozitivnega vzorca diskvalificirali. Tako je srebrna kolajna pripadla Cancellari, tretje pa Kolobnjevu.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ