Petacchi in junak slovenskih sprintov na Cape Epic

Petacchi in junak slovenskih sprintov na Cape Epic
10.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Alessandro Petacchi in Francesco Chicchi sta napovedala nastop na etapni dirki za gorske kolesarje – Cape Epic.

Cape Epic je ena izmed najprestižnejši etapnih dirk za gorske kolesarje. Gre za dirko v parih, ki vsako leto privabi številne vrhunske kolesarje. V zadnjem času smo priča tudi temu, da se na dirki preizkušajo nekdanji cestni kolesarji. Zdaj sta nastop napovedala nekdanja sprinterja Francesco Chicchi in Alessandro Petacchi. Dirkala bosta pod sponzorstvom T-Red podjetja. 38-letni Chicchi je med drugim na dirki po Sloveniji dobil dve etapi. Obe v Novem mestu. Šestkrat je nastopil tudi na tritedenskih dirkah. Vedno pa je odstopil.

Zdaj 45-letni Petacchi je bil precej uspešnejši. Na dirki po Italiji je dobil 22 etap, na dirki po Franciji šest in na dirki po Španiji 20. Na Touru je leta 2010 osvojil tudi zeleno majico najboljšega kolesarja po točkah. Najboljši po točkah je bil leta 2004 tudi na Giru, na Vuelti pa mu je podoben podvig uspel leta 2005. V karieri je dobil tudi klasiko Milano-San Remo. »Trenirava brez posebnega programa, brez tistega stresa, kot sva ga bila vajena med profesionalnimi kolesarji. Najin cilj bo končati dirko, saj še nikoli nisva nastopila na dirki z gorskimi kolesi. Tudi nimava takega tehničnega znanja,« je dejal Petacchi:

»Etape so dalje od sto kilometrov. Nastopaš v paru in potem še spiš v šotoru. Na kratku, menim da bo zelo zabavno.« Dirka bo potekala od 17. do 24. marca. Lani sta v najmočnejši kategoriji dirko dobila Jaroslav Kulhavi in Howard Grotts. Sicer pa bo na dirki letos nastopila tudi Anna van der Breggen. Olimpijska in svetovna prvakinja na cestnih preizkušnji. Je tudi zmagovalka številnih enodnevnih in etapnih dirk v cestnem kolesarstvu. Kulhavi bo branil zmago, prihaja svetovni in olimpijski prvak Nino Schurter ... dirka bo tako tudi letos polna zvezdnikov.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ