Peter Sagan beli dodal zeleno majico: "Ob prečkanju črte na pol mrtev"

Peter Sagan beli dodal zeleno majico: "Ob prečkanju črte na pol mrtev"
12.07.2015 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan sicer ostaja brez zmage na letošnji dirki po Franciji, a je po četrtem mestu v 8. Etapi prevzel zeleno majico najboljšega po točkah.

Peter Sagan se lahko pohvali s kar 14 drugimi mesti na dirki po Franciji. Ima pa tudi štiri zmage, le da mu ne lani ne letos ni uspelo zmagati. Vseeno je v zadnjih treh letih trikrat osvojil zeleno majico za najboljšega po točkah. In letos jo je prav v osmi etapi, potem ko je zasedel četrto mesto spet oblekel. Obžaluje le zamujeno priložnost, saj so mnogi napovedovali, da je to ravno prava trasa za Sagana. Etapa se je končala na zahtevnem, a ne dolgem vzponu Mur de Bretagne.

“Upal sem, da mi bo uspelo. Trasa z zaključnima dvema kilometroma klanca, prvi del je bil zelo strm, drugi pa lažji, mi je ustrezala do zadnje malenkosti. Videl sem, da sta Vuillermoz in Froome zelo močna in moral sem nekoliko popustiti. Ko sem prečkal ciljno črto sem bil na pol mrtev, ” je priznal Sagan, ki tokrat ob sebi nima ekipe, ki bi bila povsem posvečena samo njemu. Pri Tinkoff Saxu vse stavijo na Alberta Contadorja, Peter Sagan pa se mora v zaključkih znajti sam.

Prav zato mu ta zelena majica najbrž še toliko več pomeni. “Od letečega sprinta pa vse do cilja nismo več zmanjšali ritma. Želel sem prihraniti nekaj moči za sam zaključek, vendar ob takem ritmu to ni bilo mogoče. Valverde me je prehitel tik pred črto, saj je na vzponih boljši kot jaz. Zeleno majico bom poskusil obdržati, vendar pa je Greipel zelo močan in ravno tako si jo želi, ” je še pojasnil Sagan, ki bo kmalu moral še bolj delati za Contadorja.

V torek kolesarji namreč zavijejo v Pireneje, kjer se začne prvi sklop zahtevnih gorskih etap. Tam bo Sagan predvsem na letečih ciljih vseeno poskušal osvojiti še dodatne točke v boju za zeleno majico. A še prej vse ekipe čaka ekipna vožnja na čas, ki bo predvsem zelo razgibana. Sagan je letos dokazal, da se lahko tudi v tej discipline odlično znajde in bo TInkoff Saxu prišel še kako prav.

“Danes sem v zeleni majici, jutri bom morda v rumeni. Punca mi je iz Slovaške poslala nekaj za srečo, a očitno do zdaj ni pomagalo. Noge niso prav delovale. Po enem tednu pa sem lahko zadovoljen. Padel nisem, na sebi imam dve majici, ” je še zaključil Sagan. In res. Trenutno je najboljši v boju za zeleno majico, najboljši v boju za belo majico najboljšega mladega kolesarja. V boju za rumeno majico pa je drugi. Za Froomom zaostaja za 11 sekund.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ