Peter Sagan do stote zmage v karieri

Peter Sagan do stote zmage v karieri
09.09.2017 AVTOR: D. Z.
V kanadskem Quebecu so izpeljali že osmo dirko z VN tega mesta. Dobil jo je Peter Sagan.

Quebec je gostil start in cilj sicer krožne dirke za VN Quebeca. Dirka spad med dirke svetovne serije, tako da se vsako leto na startu zberejo številni zvezdniki.

Tudi tokrat so se in med temi je bilo kar pet Slovencev. Dirka je bila dolga dobrih dvesto kilometrov. Lani je dirko dobil Peter Sagan pred Gregom Van Avermaetom. Oba specialista za belgijske enodnevne klasike sta bila tudi tokrat na startu. Na startu so bili tudi Luka Pibernik. Borut Božič, Grega Bole, Jani Brajkovič in Simon Špilak.

Kolesarji so morali prevoziti 16 krogov, dolgih 12,6 km. Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Pier-Andre Côt é (Kanada), Tyler Williams (Cycling Academy), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) in Baptiste Planckaert (Katjuša-Alpecin). Že po prvem krogu so imeli dve minuti in pol prednosti pred glavnino. Po štirih krogih pa je prednost znašala že devet minut in pol. Takrat pa se je v lov podala tudi glavnina.

Največ želje po tem, da se ubežnike ujame, so pokazali kolesarji Bahraina Meride, Skyja, Bore Hansgrohe in BMC. Dobrih 30 kilometrov pred ciljem je glavnina zaostanek zmanjšala na vsega dobri dve minuti. Ob vstopu v zadnji krog je glavnina ujela še zadnjega ubežnika Planckaerta. Bora Hansgrohe je poskrbela, da je bil tudi napad Kreuzigerja, Elissondeja in De Bieja neuspešen. Na zadnjem vzponu pred ciljem je napadel Rigoberto Uran.

Vendar pa Kolumbijec ni bil dovolj močan in sledil je sprint večje skupine. Po petih urah dirkanja je imel spet največ moči svetovni prvak Peter Sagan, ki je slavil že stoto zmago med profesionalnimi kolesarji. Greg Van Avermaet je bil spet drugi, tretji pa Michael Matthews. Torej kolesarji, ki jih med najboljšimi pričakujemo tudi na bližajočem se svetovnem prvenstvu. Sledili so Vullermoz, Wellens, Slagter, Vakoč, Vanmarcke, Gallopin in Colbrelli. Najboljši Slovenec je bil Grega Bole, ki je zasedel 26. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ