Peter Sagan izključen z dirke, podrl Cavendisha

Peter Sagan izključen z dirke, podrl Cavendisha
04.07.2017 AVTOR: D. Z.
Sprint na dirki po Franciji. Arnaud Demare je dobil etapo. Drama pa v sprintu. Peter Sagan je na tla zbil Marka Cavendisha. Sodniki so Slovaka izključili z dirke.

Za kolesarji na dirki po Franciji je že četrta etapa. Dolga je bila kar 207,5 km. Mondorf Les Bains je gostil start, cilj pa je bil v Vittelu.

Etapa je bila pisana na kožo sprinterjev in tega so se očitno skorajda vsi zavedali. Zato očitno tudi ni prišlo do tistega resnejšega, nevarnega pobega. Rumeno majico je nosil Geraint Thomas, v skupnem seštevku pa prevlado Skyja potrjuje tudi trernutno drugi Christopher Froome, ki za klubskim kolegom zaostaja zgolj za 12 sekund.

V pobeg se je tokrat praktično takoj po startu podal Guillaume Van Keirsbulck in glavnina ga je pustila. Privozil si je krepko več kot deset minut prednosti in pogumno vztrajal, a večjih možnosti za presenečenje ni imel. Kolesarji v glavnini so lahko preživeli mirnejši dan in glavnina je ubežnika ujela dobrih 16 kilometrov pred ciljem. Potem se je začela borba za prevlado v ospredju. Borut Božič in Grega Bole sta se spet borila v ospredju, saj sta spet pomagala Sonnyju Colbrelliju.

Boj za sestavo pravega vlaka se je nadaljeval. Prav nihče ga ni mogel sestaviti. ob vstopu v zadnji kilometer je prišlo do padca in le redki so ostali v ospredju. Kolesarji Dimension Date so pripravljali sprinterski vlak. potem pa smo videli sprint manjše skupine kolesarjev. A v samem sprintu nov padec. Arnaud Demare je bil najmočnejši, v boj za njegovo zavetrje sta se spustila Sagan in Cavendish. Caavendish je hotel preveč, Sagan pa ga je zaprl in iztegnil še komolec.

Demare se je veselil etapne zmage, Sagan je bil trenutno na drugem mestu, a sodniki so se dolgo odločali, kako ga kaznovati. Najprej so mu odvzeli drugo mesto. Ob 19.15 pa je prišla dokončna odločitev. Sagana so izključili z dirke. Slovak se tako ne bo mogel potegovati za šesto zaporedno zeleno majico. Kristoff je bil drugi, Bouhanni pa v domačem kraju tretji. Cavendish je prišel do cilja, a je odšel na dodatne preglede v bolnišnico. Več pa kasneje!

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ