Peter Sagan, kolo in nogometna žoga (VIDEO)

Peter Sagan, kolo in nogometna žoga (VIDEO)
02.11.2015 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan se v teh dneh ukvarja predvsem s sponzorskimi obveznostmi. Ob obisku Sportfula pa je spet pokazal, kako dobro obvlada kolo.

Svetovni prvak Peter Sagan je že večkrat pokazal, kako dobro obvlada kolo. Medtem ko se je z ekipo Tinkoff Saxo mudil v Poreču tega sicer ni pokazal, zato pa je njegovo znanje do izraza prišlo ob obisku Sportfula – podjetja, ki za rusko ekipo izdeluje drese.

Tam je ob prikazovanju sposobnosti priskočil na pomoč Vittoriu Brumottiju. In, kaj je Sagan pokazal tokrat? S sprednjim kolesom je odbil nogometno žogo, ki mu jo je vrgel dvakratni svetovni prvak Paolo Bettini. Pa je zadel gol? Ogledate si lahko v priloženem posnetku.

Sicer pa je Sagan v enem izmed mnogih pogovorov priznal, da bo po vsej verjetnosti v naslednji sezoni poskušal ubraniti tudi mavrično majico. Svetovno prvenstvo bo v Dohi, gre za ravninsko traso. Če bi Slovaku uspelo, potem bi bil šele šesti kolesar v zgodovini, ki bi ubranil naslov prvaka.

Komu pa je ta podvig do zdaj uspel? To so kolesarji Georges Ronsse (Belgija, 1928 in 1929), Rik Van Steenberger (Belgija, 1956 in 1957), Rik Van Looy (Belgija, 1960 in 1961), Gianni Bugno (Italija, 1991 in 1992) ter Paolo Bettini (Italija, 2006 in 2007).

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ