Peter Sagan na OI v olimpijskem krosu

Peter Sagan na OI v olimpijskem krosu
07.06.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan bo na olimpijskih igrah vendarle nastopil. A ne na cestni dirki, ampak z gorskim kolesom.

Slovaška zveze je že maja zaprosila za posebno povabilo, dodatno mesto za nastop v olimpijskem krosu. Seveda bi do tega prišlo, če kakšna izmed drugih držav ne bi izkoristila vseh prostih mest. Zdaj pa so Petra Sagana povabili na dirko. Sagan naj bi se mestu na cestni dirki odpovedal za mesto v ekipi za dirko v olimpijskem krosu.

Sicer pa si je Sagan januarja ogledal traso cestne dirke in je takoj tudi sporočil, da je trasa zanj pretežka. »Vsi so računali na to, da bo Peter Sagan kot svetovni prvak nastopil na cestni dirki. Peter pa je ponudil mesto v ekipi za cestno dirko v zameno za mesto v ekipi za olimpijski kros. Vemo pa, da tam noče samo nastopiti, ampak se želi boriti za najvišja mesta, « je dejal predsednik slovaške kolesarske zveze Peter Privara.

Sicer pa je Sagan prav v gorskem kolesarstvu kot mladinec postal svetovni prvak. Še prej pa ga čaka nastop na dirki po Franciji, kjer bo branil zeleno majico najboljšega po točkah. Tour se konča 24. julija. Slab mesec kasneje pa je dirka za gorske kolesarje. Na cestni dirki bo namesto njega nastopil Martin Haring.

Značke: Cestno, Gorsko, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ