Peter Sagan najhitrejši v zahtevnem sprintu

Peter Sagan najhitrejši v zahtevnem sprintu
19.01.2018 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je dobil četrto etapo na dirki Santos Tour Down Under. Prevel je tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki Santos Tour Down Under so kolesarji prevozili 128,2 km dolgo četrto preizkušnjo od Norwooda do Uraidle.

Največjo težavo je predstavljala huda vročina, zato so se mnogi pritoževali, da bi morali etapo odpovedati. Etapo je zaznamoval tudi ubežnik Zak Dempster. Sprva mu je družbo delal Alex Porter, a je slednji 45 kilometrov pred ciljem popustil. Dempster pa je v vročini nadaljeval sam. Glavnina z vodilnim Calebom Ewanom ga je ujela slabih 20 kilometrov pred ciljem.

Sledil je tudi šest kilometrov dolg vzpon, ki je nekoliko zredčil glavnino. Popustili so predvsem skorajda vsi sprinterji, tudi vodilni Ewan in junak prve etape Andre Greipel. Na vrh je prišla skupina dobrih 30 kolesarjev, v kateri pa sta bila še vedno zelo hitra Peter Sagan in Daryl Impey. Pred sprintom sta z napadom poskusila tudi lanski zmagovalec Richie Porte in George Bennett, vendar pa so bili ostali dovolj pozorni in dovolj močni, da ju prav daleč niso pustili. Sagan se je v ospredje prebil na spustu štiri kilometre pred ciljem. Sledil je dolg sprint.

Prvi ga je začel Impey, vendar pa je bil svetovni prvak tokrat premočan. Slovak se je veselil že druge zmage v letošnji sezoni, prve v World Touru. “Zelo lepo. Sicer sem dobil že kriterij, vendar pa na tej dirki je vsak dan zmagal drugi kolesar, kar je zelo lepo tudi za dirko, ” je priznal Sagan. Jutri kolesarje čaka najtežja etapa s ciljem na vrhu Willunge Hilla. Tam je v zadnjih letih kraljeval Richie Porte, medtem ko je Sagan zdaj tudi vodilni v skupnem seštevku. A kolesar Bore Hansgrohe je poudaril: “Vsi vemo, zakaj smo tukaj. Za McCarthyja je to pomembna dirka in vemo, da bo jutri še precej težje kot danes. Jutri bo zgodba drugačna. ” Drugi v skupnem seštevku je zdaj Impey, tretji pa omenjeni Jay McCarthy. Na četrto mesto se je povzpel danes tretji Luis Leon Sanchez.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ