Peter Sagan o varnosti in disk zavorah

Peter Sagan o varnosti in disk zavorah
03.03.2017 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je dan pred dirko Strade Bianche spregovoril tudi o disk zavorah. Sprva bi jih moral tudi sam uporabljati ...

Bliža se dirka Strade Bianche, na kateri bo eden izmed favoritov tudi svetovni prvak Peter Sagan. Pred novinarji pa je moral odgovarjati tudi na vprašanja o uporabi disk zavor.

Peter Sagan je do zdaj večkrat treniral s kolesom z disk zavorami, na dirkah pa je raje uporabljal običajno kolo. Potrdil je, da v osnovi ne nasprotuje uporabi disk zavor, saj tudi z gorskega kolesarstva pozna prednosti takih zavor, vendar pa jih tudi na jutrišnji dirki ne namerava uporabljati:

“Razlog je v tem, da se z uporabo disk zavor sicer strinjam, vendar samo, če jih uporabljajo vsi v glavnini. Ne samo nekaj kolesarjev. ” Na vprašanje, če zaradi varnosti, pa je odgovoril: “Ne. Ne zato. Varnosti v kolesarstvu že dolgo ni. ” Predvsem pa naj bi Sagan v pogovoru za cyclingnews.com dejal, da ga na dirki Strade Bianche najbolj skrbi počasnejša menjava obroča ob morebitnih težavah.

Kaj pa dirka? Vsi ga imajo za enega izmed največjih favoritov za zmago. Tudi zato, ker je bil že dvakrat drugi, lani pa četrti, potem ko je popustil na zadnjem vzponu. “Tu sem s ciljem, da zmagam. Zakaj bi sploh prišel sem? Ne morem pa reči, da se naslednje leto ne bom vrnil, če zdaj ne zmagam. Prišel bom, ker mi je všeč. Vsaka dirka je drugačna. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo jutri. Zagotovo bo nekdo zmagal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ