Peter Sagan podaljšal do 2021, o mavrični majici pa ...

Peter Sagan podaljšal do 2021, o mavrični majici pa ...
29.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Peter Sagan je z moštvom Bora Hansgrohe podaljšal pogodbo vse do leta 2021. Seveda je na novinarski konferenci govoril tudi o svetovnem prvenstvu.

Petru Saganu bi pogodba z moštvom Bora Hansgrohe potekal po koncu sezone 2019, vendar pa sta obe vpleteni strani očitno zadovoljni in sta kar pohiteli. Dva dni pred člansko cestno dirko na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so pri moštvu Bora Hansgrohe sklicali novinarsko konferenco, na kateri so razkrili, da so s Saganom podaljšali pogodbo vse do konca sezone 2021. Novinarska konferenca je bila v Borinih prostorih v bližini Kufsteina, kjer bo tudi start nedeljske članske dirke.

“Zelo sem vesel. Moram se zahvaliti sponzorjem, ki mi zaupajo. V ekipi se dobro počutim. Tu sem srečen. Imamo dobro ekipo in smo dobra skupina, zakaj pa ne,” je dejal trikratni svetovni prvak. Glavni mož ekipe si Sagana lahko privošči, saj sta največja sponzorja Bora in Hansgrohe obljubila zvestobo vsaj do konca sezone 2021. Do tega leta bodo v ekipi ostali vsaj še Juraj Sagan, Erik Baška, Maciej Bodnar in Marcu Burghardt. Peter Sagan je edini kolesar, ki je naslov svetovnega prvaka osvojil trikrat zapored. Letos bo branil mavrično majico, a malokdo verjame, da bi Sagan lahko dobil nadvse zahtevno nedeljsko dirko.

“Morda sem mavrično majico imel že dovolj časa. V njej sem preživel tri lepe sezone in naredil sem veliko dobrih stvari. Lepo bi bilo, če bi jo lahko kdo drugi oblekel za kakšno leto, zato da si sam spočijem,” se je nasmejal Peter Sagan: “Če bi želel zmagati, bi se morale vse stvari poklopiti. Videli bomo. Lahko bi bila tudi prava loterija, vendar pa bomo morali premagati številne vzpone. Težko zmagaš, če si težji od 65 kilogramov.” Kaj pa bi potreboval, če bi želel računati na zmago: “Več moči. Pomembno bo, da se boš vozil v ospredju. Če bom v ozadju, ne bo več pomembno. Zadnji klanec bo zelo strm. Še posebej po 250 kilometrih in številnih vzponih. Ostali vzponi bi lahko bili OK, če jih bomo odpeljali počasi, če pa bo šlo hitro, potem bo boleče.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ