Peter Sagan predstavil nov dres

Peter Sagan predstavil nov dres
04.10.2018 AVTOR: DZ

Peter Sagan že sedem let uradno ni nosil originalnega dresa ekip, za katere je vozil. Ta tradicija se nadaljuje tudi potem, ko se je poslovil od mavrične majice.

Peter Sagan je v zadnjih treh letih nosil prestižno mavrično majico svetovnega prvaka. Tako seveda ni nosil tistega pravega dresa ekipe, za katero je vozil oziroma vozi. Vmes je na nekaterih dirkah seveda nosil tudi druge majice, kot so majice vodilnega v skupnem seštevku, pa majice za najboljšega po točkah … Tudi v sezoni 2019 ne bo imel običajne majice moštva Bora Hansgrohe. Razlog je preprost.

Junija je postal državni prvak, potem ko je do zmage prišel po zaslugi 90 kilometrov dolgega samostojnega pobega. 28-letni Slovak bo tako v sezoni 2019 nosil dres slovaškega državnega prvaka. Tradicija se torej nadaljuje. Zadnjič je originalno majico svojega kluba nosil na dirki po Švici leta 2011. Takrat je bil član moštva Liquigas Cannondale. Potem je postal državni prvak. Naslova državnega prvaka ni osvojil v letih 2016 in 2017, ko se je zmage veselil Juraj Sagan, a takrat je Peter Sagan že nosil majico svetovnega prvaka. Zdaj je Peter Sagan tudi pokazal dres, ki ga bo nosil v sezoni 2019.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ