Peter Sagan razkril Specializeda za nedeljsko klasiko

Peter Sagan razkril Specializeda za nedeljsko klasiko
21.03.2015 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan bo eden izmed favoritov za zmago na klasiki Milano-Sanremo. Slovak je zdaj razkril tudi kolo, ki ga bo vozil v nedeljo.

293 kilometrov dolga preizkušnja. Komaj 25-letni Peter Sagan je na njej nastopil že štirikrat. Zdi se, da je hitremu Slovaku, ki se odlično znajde tudi na vzponih, ta preizkušnja pisana na kožo. Pa vendarle ostaja še brez zmago. Enkrat je bil četrti, predlani pa v zaradi snega skrajšani preizkušnji drugi. Lani je bil deseti. Serija odličnih rezultatov, manjka samo še pika na i. Član Tinkoff Saxa bo imel ob sebi ekipo samih pomočnikov.

Vsi bodo pomagali samo njemu, nosi pa veliko odgovornost, saj naj bi lastnik moštva Oleg Tinkov že pritiskal na kolesarje, da potrebuje odmevno zmago. Letos je Peter Sagan po seriji visokih uvrstitev dosegel samo eno zmago. A to prav pred dnevi v šesti etapi dirke Tirreno-Adriatico. »Čutim, da sem pripravljen. Mislim, da se moja forma stopnjuje. Ta dirka pa predstavlja zgolj začetek mojega dela sezone s pravimi dirkami. V naslednjih tednih bom zares zaposlen, « je v ekskluzivnem intervjuju za cyclingnews.com dejal Peter Sagan.

»Mislim, da skrivnost, kako dobiti Milano-Sanremo ne obstaja. Vem, da bom moral imeti dober dan. To ni ravno dirka, kjer bi bila taktika tako zelo pomembna. Vse do Poggia moraš čakati v glavnini in potem videti, kaj se bo zgodilo. Imamo močno ekipo in mislim, da je to velika prednost zame. Vem, da lahko računam na njihovo pomoč. « Organizatorji so letos po letu 2007 iz trase odstranili vzpon na Manie, obenem pa so cilj spet prestavili. Tokrat na Vio Roma, torej bo cilj kilometer prej kot običajno.

To pomeni, da bodo imeli sprinterji po vzponu na Poggio manj časa za popravo pozicij pred morebitnim sprintom. »Zame se ne spremeni veliko. Seveda bomo videli, kaj se bo zgodilo med samo dirko. Dirka je kilometer krajša prav zaradi te spremembe. Po spustu s Poggia je tako pot do cilja kilometer krajša. Mislim, da bo vse odvisno od tega, kaj se bo zgodilo na Poggio. « In kaj pravi na morebiten dež, ki ga vremenarji niso povsem izključili?

»Če bo deževalo, potem bo deževalo za celotno glavnino. Vreme je za vse isto, tako da to ničesar ne spremeni. « Sagan je dan pred diro razkril tudi kolo, ki ga bo vozil. Ni skrivnost, da bo uporabljal Specializedov model Venge. Zdaj pa so znane še barve … kolo je podobno dresom, ki so jih kolesarji Tinkoff Saxa uporabljali na treningih. Torej, Sagan bo vozil kamuflažnega Vengea. Mu bo ta prinesel prvo zmago na klasikah, ki si jo tako zelo želi?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ