Peter Sagan se je komajda izognil padcu (VIDEO)

Peter Sagan se je komajda izognil padcu (VIDEO)
15.03.2017 AVTOR: D. Z.
Prav neverjetno, pa vendarle resnično. Peter Sagan se je v vožnji na čas na dirki Tirreno-Adriatico komajda izognil padcu.

Peter Sagan je na dirki Tirreno-Adriatico dobil dve etapi. Sledil je samo še zaključni, deset kilometrov dolg kronometer.

Sagan je kmalu po začetku vsega 10 km dolge preizkušnje naletel na veliko presenečenje. Pred njim se je čez prehod za pešce sprehodila ženska s psom. Sagan je bil na srečo dovolj pozoren in je lahko zavil mimo ženske in se odpeljal po kolesarski poti naprej. Brez nesreče, torej. Morda je bil prav zato tudi na družabnih omrežjih nekoliko bolj sproščen. Vsaj po pisanju sodeč.

“Morda pa je imela ženska na koncu celo prav. Sam sem vozil v napačno smer, ona pa je bila na prehodu za pešce. Bil sem tudi prehiter in najbrž bi me ujeli na radarju, ” se je pošalil na instagramu. Ob drugi objavi pa je opisal, kako je sam doživel to neprijetno izkušnjo:

“Imel sem srečo, da ni prišlo do nesreče ob srečanju z gospo, ki je prečkala cesto. Bilo je smešno, v resnici. Zaviral nisem, ker sem bil v položaju za vožnjo na čas. Videl sem jo zelo pozno, tako da je bil edini način, da se ji izognem ta, da zavijem s ceste. Sicer pa sem bil danes sproščen. Zame je to bil prost dan, tako da sem si želel zgolj varno priti do cilja. Vesel sem, da se ni nič zgodilo, tako da se že veselim sobote.

V soboto je namreč na sporedu prva velika klasika Milano-Sanremo. Tudi tam bo Sagan vsekakor prvi favorit za zmago, pa čeprav je kandidatov za najvišja mesta ogromno. Sicer pa so se bo tem dogodku na twitterju odzvali tudi pri ekipi Bora Hansgrohe: “Vedno gospod. Samo Peter Sagan daje tudi na kronometrih prednost starejšim in živalim. Ampak, porsimo. Spoštujte varnost kolesarjev.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ