Peter Sagan spet poražen, junak pa Greg Van Avermaet

Peter Sagan spet poražen, junak pa Greg Van Avermaet
14.03.2016 AVTOR: D. Z.
Greg Van Avermaet je dobil etapo in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Peter Sagan spet drugi. Primož Roglič izpadel iz boja za visoka mesta.

Ubežniki vseskozi pod nadzorom
Po prisilnem dnevu počitka se je dirka Tirreno-Adriatico nadaljevala s šesto etapo. Castelraimondo je gostil start, cilj pa je bil v Cepagattiju. Etapa je bila dolga kar 210 kilometrov. Bila je bolj ali manj ravninska s samo enim gorskim ciljem po vsega 27 kilometrih dirkanja. zaključek je bil vseeno zahteven, saj je bil speljan na rahel vzpon, tako da sprinterji niso dobili priložnosti za zmago, saj so kolesarji na koncu ta ciljni vzpon prevozili trikrat.

Vodstvo v skupnem seštevku je branil Zdenek Štybar, sicer član Etixx Quick Stepa. Sicer pa so se v pobeg kmalu po startu podali naslednji kolesarji: Federico Zurlo (Lampre-Merida), Mirko Selvaggi (Androni Sidermec), Valerio Agnoli (Astana), Nikolaj Mihajlov (CCC Sprandi), Stefano Pirazzi (Bardiani CSF) in Ricardo Vilela (CajaRural RGA). Hitro so si privozili tri minute naskoka, potem pa so se v lov za njimi podali kolesarji Etixx Quick Stepa in Orice GreenEdga.

Napad po letečem cilju
Pobega je bilo dokončno konec 20 kilometrov pred ciljem in zdelo se je, da bodo med sabo za zmago obračunali sprinterji. Tinkoff je pričel z napadom. Peter Sagan je dobil leteči cilj in tako tudi odbitne sekunde, potem pa so Peter Sagan, Daniele Bennati, Oscar Gatto, Michal Kwiatkowski, Greg Van Avermaet, Fernando Gaviria, Zdenek Štybar in Matto Trentin nadaljevali z napadom. Izjemno močna skupina si je hitro nabrala več kot pol minute prednosti.

Iz ozadja se je naprej poskušal preseliti Vincenzo Nibali, vendar pri tem ni bil uspešen. Ob vstopu v zadnji krog se je glavnina ubežnikom približala na vsega deset sekund. Ogromno dela pri lovu je opravil Fabian Cancellara, a v ospredju sta predvsem Bennati in Gatto ravno tako garala za kapetana Sagana. Pet kilometrov pred ciljem je v glavnini prišlo še do padca. Med ubežniki so takrat popustili Bennati, Gatto,

Peter Sagan spet drugi, Van Avermaet spet močnejši
Trentin in Gaviria, preostala četverica pa se je vseeno udarila za zmago. Greg Van Avermaet je premagal Petra Sagana, ki kot svetovni prvak še vedno ostaja brez zmage v letošnji sezoni. Michal Kwiatkowski je z zaostankom dveh sekund zasedel tretje mesto, vodilni Zdenek Štybar je zaostal za štiri sekunde. Dovolj za četrto mesto, a izgubil je vodstvo v skupnem seštevku. Sprint glavnine za peto mesto je dobil Caleb Ewan. Kristijan Koren je bil 51.

Luka Mezgec je bil 146., Primož Roglič je bil z zaostankom dobrih petih minut 143. Greg Van Avermaet je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Sedem sekund za njim zaostaja Zdenek Štybar, tretji je zdaj Peter Sagan. Sledijo Bob Jungels, Gianluca Brambilla, Thibaut Pinot, Sebastien Reichenbach, Roman Kreuziger, Michal Kwiatkowski in Vincenzo Nibali. Najboljši izmed treh Slovencev je Primož Roglič na 53. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ