Peter Sagan takoj do zmage

Peter Sagan takoj do zmage
30.07.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Z etapo s startom in ciljem v Krakovu se je začela dirka po Poljski. Uvod je pripadel Petru Saganu. Slovencev ni bilo v ospredju.

Začela se je tudi dirka po Poljski, ki vsako leto na start privabi lepo število kolesarskih zvezdnikov.

Tudi letos je tako. Na startu so Nibali, Sagan, Ewan, Majka … Obenem pa je tudi lepo število Slovencev. Luka Mezgec, ki je predstavil dres državnega prvaka, Simon Špilak, Kristijan Koren, Domen Novak in Jan Tratnik.

V prvi etapi je start in cilj gostil Krakov, vmes pa je bila preizkušnaj vsekakor zelo razgibana. Predvsem prvi del etape je bil zelo zahteven. Na koncu so morali kolesarji premagati še štiri petkilometrske kroge s krajšim vzponom.

Zaključek 130 kilometrov dolge etape je bil po meri sprinterjev. Četverica ubežnikov je zaznamovala prvi del preizkušnje. Ubežno skupino so sestavljali Maciej Paterski (CCC-Sprandi), Pawel Bernas (reprezentanca Poljske), Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) in Charles Planet (Novo Nordisk). Zadnji se je 14 kilometrov pred ciljem predal Paterski, medtem ko so v glavnini za ritem skrbeli člani moštev Orica Scott, Bora Hansgrohe in Sunweb. Še pred sprintom so z napadi poskusili Daniel Oss, Tomasz Marcynski in Davide Martinelli.

V zadnjem kilometru so si sicer privozili rahlo prednost, a sprinterski vlaki so poskrbeli, da se niso uspeli udarili za zmago. Štiristo metrov pred ciljem je v glavnini prišlo do padca, a to ni zmotilo sprinterjev. Prvi je sprint začel Peter Sagan in tokrat je bil prepričljivo najmočnejši. Slovak se je veselil zanesljive zmage, prve po vrnitvi po izključitvi z dirke po Franciji. “Lepo je biti tukaj in čutiti, kako te ljudje podpirajo. Slovaška je blizu. Slovaški in poljski navijači so bili izjemni, ” je dejal Sagan. Drugi je bil Caleb Ewan, ki je lahko računal tudi na pomoč Luke Mezgeca. Tretji je bil Danny Van Poppel. Matej Mohorič je bil 55., Simon Špilak 61., Kristijan Koren 69., Domen Novak 107., Jan Tratnik 120., Luka Mezgec pa 131.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ