Peter Sagan v Etixx ... John Degenkolb v Trek?

Peter Sagan v Etixx ... John Degenkolb v Trek?
12.04.2016 AVTOR: D. Z.
Govorice, govorice ... Vsekakor se obeta izjemno zanimiva tržnica letos. Seveda bomo za uradne informacije morali še nekoliko počakati.

Če smo pred enodnevnimi klasikami že ugibali, kam bodo pred naslednjo sezono odšli nekateri kolesarji kot je Vincenzo Nibali - Italijan naj bi bil na dobri poti, da podpiše z novo ekipo iz Bahrajna - so zdaj pod drobnogledom mojstri za enodnevne klasike. Mediji zdaj izpostavljajo predvsem dva. To sta poškodovani John Degenkolb in svetovni prvak Peter Sagan. Peter Sagan sicer še ima pogodbo z moštvom Tinkoff vse do konca sezone 2017.

A Tinkoff se kot sponzor letos umika. Če glavni v klubu, predvsem menedžer Stefano Feltrin - ne bodo našli primernega sponzorja, bo klub letos razpadel in kolesarji bodo na trgu. Mediji poročajo, da se Slovaka zelo zagreto zanima Patrick Lefevre, ki seveda potrebuje kolesarja, ki lahko dobi taki dirki, kot sta dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix. Pri Etixx Quick Stepu sta to vsekakor najpomembnejši dirki v sezoni. Vprašanje pa je, koliko časa bo vztrajal še Tom Boonen.

Belgijec je sicer prav v nedeljo dokazal, da je lahko še kako konkurenčen. Seveda pa je vprašanje, kakšna bo plača Petra Sagana, ki naj bi že pri Tinkoffu prejemal neverjetne štiri milijone evrov na sezono. Pri Trek Segafredu bodo vsekakor iskali zamenjavo za Fabiana Cancellaro. Najprej so se želeli povsem usmeriti v etapne dirke in pripeljati Vincenza Nibalija, a ta načrt je očitno padel v vodo. Zdaj naj bi se ogrevali za Johna Degenkolba.

Poškodvanega Nemca, ki je lani dobil klasiko Pariz-Roubaix. Predvsem med kolesarji za enodnevne klasike se kar lepemu številu konec leta iztečejo pogodbe. Na trgu bodo Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff, Michael Matthews, Geraint Thomas, Edvald Boasson Hagen in Lars Boom. Vsekakor se obeta še zanimiv prestopni rok. Uradno lahko ekipe nove podpise pogodb objavijo šele s prvim avgustom. Izjema je podaljšanje pogodbe z isto ekipo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ