Peter Sagan v lovu na četrti naslov

Peter Sagan v lovu na četrti naslov
23.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Svetovno prvenstvo bo prvi vrhunec doživelo v sredo s člansko vožnjo na čas. Mnogi pa vse stavijo na nedeljsko cestno dirko. Tudi trikratni svetovni prvak Peter Sagan.

"Seveda sem motiviran. Zato pa nastopam na svetovnih prvenstvih. Vendar pa ni lahko zmagati, zato je boljše, če si z nogami trdno na tleh."

Peter Sagan. Slovaka smo vajeni spremljati v mavrični majici svetovnega prvaka. Osvojil jo je kar trikrat zapored. Lani mu je na zanj preveč zahtevni progi v Innsbrucku spodletelo, tako da je majico letos nosil Alejandro Valverde. Sagan pa je vsekakor med najresnejšimi kandidati za naslov svetovnega prvaka na nedeljski 285 kilometrov dolgi preizkušnji s ciljem v Harrogatu.

Če mu uspe zmagati, bo to zanj že rekordni četrti naslov svetovnega prvaka. Trenutno je s tremi naslovi izenačen z naslednjimi kolesarji: Eddy Merckx (Belgija), Oscar Freire (Španija) in Rik Van Seenbergen (Belgija). "Ali zmagam ali ne. Nič se ne bo spremenilo. V redu sem," je za Sporzo dejal 29-letni Peter Sagan, sicer član moštva Bora Hansgrohe:

"Seveda sem motiviran. Zato pa nastopam na svetovnih prvenstvih. Vendar pa ni lahko zmagati, zato je boljše, če si z nogami trdno na tleh. Vsekakor o svetovnem prvenstvu ponoči ne sanjam. Lahko pa rečem, da je ta dirka moj cilj." Tudi tokrat je na razgibani in tehnično zahtevni progi v Yorkshiru ogromno favoritov. V prvi vrsti izjemna Mathieu Van der Poel in Julian Alaphilippe ...

pa celotna belgijska reprezentanca s Philippom Gilbertom, Gregom Van Avermaetom in mladim Remcom Evenepoelom. "Je mlad in močan. V življenju se lahko marsikaj zgodi. Vse je mogoče. Z njim sem že dirkal in zares me je navdušil. Vendar pa je vsakič težje in težje zmagati, saj zdaj ne bo več novinec," je o komaj 19-letnem Evenepoelu dejal Sagan, ki je tudi zablestel že v mladih letih.
Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ