Peter Sagan za kar 10 let podaljšal pogodbo s Sportfulom

Peter Sagan za kar 10 let podaljšal pogodbo s Sportfulom
06.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sportful

Morda res ni več najuspešnejši kolesar v pelotonu, Peter Sagan ni več tako pogosto na najvišji stopnički kot v najboljših letih, še vedno pa Slovak dokazuje, da je z naskokom najbolj prepoznaven obraz kolesarstva.

Ne glede na to, da so največje zmage Petra Sagana najbrž že za njim, vsaj glede na formo v zadnjh dveh sezonah, je Slovak še vedno pravi magnet za sponzorske pogodbe. Peter Sagan precej presega peloton, je ena redkih kolesarskih globalnih zvezd, ki jo poznajo tudi ljudje, ki kolesarstva sploh ne spremljajo.

In zato je Peter Sagan tudi dobra investicija za sponzorje, čeprav ni več vedno v ospredju dirk. S Sportfulom je Slovak podaljšal svoje sodelovanje še za nadaljnjih deset let, torej precej potem, ko bo zapustil tekmovalno kolesarstvo. »Sportful je zame kot velika družina, vedno smo dirkali skupaj in preživeli veliko skupaj in v moje veliko zadovoljstvo je, da bomo nadaljevali na tej poti vsaj še v nadaljnjih desetih letih,« pravi Sagan.

Skupaj k Total Energies

Italijanski proizvajalecv kolesarskih oblačil se je skupaj z njim iz Bore Hansgrohe preselil k francoski ekipi Total Energies, za katero bo Sagan dirkal v naslednji sezoni. »Naše sodelovanje in povezava s Petrom je bilo vedno in predvsem na človeški ravni, na ravni, ki presega profesionalni šport. Vedno smo veseli, da lahko Petra pozdravimo v naši sredini, imamo izjemen odnos z njim, ne le vodstvo, temveč tudi vsi zaposleni. Seveda je edino logično, da nadaljujemo še v naslednjih desetih letih, ob tem pa snujemo tudi kar nekaj novih, atraktivnih akcij,« je ob podpisu pogodbe povedal Sportfulov direktor Dario Cremonese.

Desetletne sponzorske pogodbe so privilegij, ki pripada le največjim zvezdnikom športa. In Peter Sagan še vedno brez dvoma sodi med njih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ