Peter Sagan začel z zmago

Peter Sagan začel z zmago
16.05.2016 AVTOR: D. Z.
Kalifornija. Peter Sagan začel z zmago po napetem sprint. Na dirki Jani Brajkovič.

Jani Brajkovič tudi na dirki po Kaliforniji
Sicer v Evropi v senci dirke po Italiji, v ZDA pa v središču kolesarske pozornosti. Začela se je 11. dirka po Kaliforniji. Prva etapa je bila dolga 175 kilometrov, San Diego pa je gostil start in cilj. Na startu so številni zvezdniki. Peter Sagan, Tom Boonen, Mark Cavendish, Julian Alaphilippe, Peter Kennaugh, Alexander Kristoff, Rohan Dennis, Samuel Sanchez, Greg Van Avermaet, Bradley Wiggins, Andrew Talansky, Bryan Coquard, John Degenkolb … na dirki je tudi Jani Brajkovič.

Kolesarji so morali med drugim premagati tudi vzpon prve kategorije na Honey Springs Rd Summit. Na vrh 800 metrov visokega prelaza so prišli po 88 prevoženih kilometrih. Govorimo o devet km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 5,5 %. Etapo je zaznamovala sedmerica ubežnikov, ki se je v beg podala po vsega desetih kilometrih dirkah. V tej skupini so bili Daniel Patten (Team WIGGINS), Daniel Eaton (UnitedHealthcare), Jacob Rathe (Jelly Belly p/b Maxxis), Joonas Henttala (Novo Nordisk), Danny Pate (Rally Cycling), Michael Sheehan (Jelly Belly p/b Maxxis) in Oscar Clark (Holowesko-Citadel).

20 kilometrov kasneje so imeli že več kot šest minut naskoka pred glavnino. Potem so se v lov podali člani Dimension Date in Katjuše. Clark je dobil gorski cilj, a 65 km pred ciljem so imeli ubežniki vsega dobri dve minuti naskoka. V zadnjih petih kilometrih je bilo pobega konec. Vajeti pa so prevzeli člani Tinkoffa, ki so pripravljali sprint za najuspešnejšega kolesarja na tej dirki – Petra Sagana, ki brani celo lansko zmago v skupnem seštevku. A sprint je bil vseeno kaotičen. In v tem kaosu se je prav svetovni prvak najbolje znašel. Wouter Wippert je bil drugi, tretji pa Dylan Groenewegen. Jani Brajkovič je zasedel 27. mesto. Peter Sagan bo v drugi etapi tudi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku, a je na novinarski konferenci jasno povedal, da je letošnja trasa pretežka, da bi ubranil lansko zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ