Peter Sagan zapušča Tour

Peter Sagan zapušča Tour
09.07.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Peter Sagan svojega desetega Toura ne bo končal. Po težavah s poškodbo ni startal 12. etape.

Dirka po Franciji potuje od Alp proti Pirenejem. Včeraj smo videli uspešen pobeg z Luko Mezgec v glavnih vlogah. Na začetku pa je najprej prišlo do velikega boja za sodelovanje v begu v vožnji na veter.

Etapa, v kateri bi lahko Peter Sagan zablestel, a je pred startom prišel do novinarjev in jim sporočil, da z dirko ne bo nadaljeval. Razlog pa boleče koleno. Trikratni svetovni prvak je grdo padel v sprintu 3. etape do Pontivyja. Tam ga je na tla podrl Caleb Ewan, ki je takoj odstopil. Sagan je z dirko nadaljeval, čeprav mu je zobnik poškodoval koleno. Očitno pa je zdaj vse bilo prehudo.

"Ni lepo zapustiti vsega tega. Stanje poškodb, ki sem jih staknil na začetku se je izboljševalo, potem pa sem v sprintu pred dvema dnevoma s kolenom udaril v balanco. Koleno je oteklo in noge sploh ne morem pokrčiti." In tako ne more biti konkurenčen ostalim in tako ne bo mogel končati svojega drugega Toura. Leta 2017 so ga zaradi prerivanja z Markom Cavendishem izločili z dirke.

"Nič ne morem narediti. Lahko si samo poskušam spočiti, da bi potem vse šlo na bolje. Kaj lahko narediš in kam lahko greš, če ne moreš premikati noge?" Seveda, zdaj bije boj s časom. Je namreč uvrščen v reprezentanco za olimpijske igre: "Rad bi šel na Igre. Mislim, da je to izvedljivo. Na žalost pa so padci in poškodbe del tega športa." Sagan je leto lovil že osmo zeleno majico za najboljšega po točkah.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ