Peter Sagan zelo prepričljiv, Matej Mohorič 19.

Peter Sagan zelo prepričljiv, Matej Mohorič 19.
17.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Švici so kolesarji odpeljali 163 kilometrov dolgo tretjo etapo od Flamatta do Murtena. Etapa z dvema vzponoma tretje kategorije ni bila posebej zahtevna, je pa bila zelo razgibana. Tudi zaključek ni bil povsem po meri tistih čistih sprinterjev. V majici vodilnega v skupnem seštevku je etapo začel Kasper Asgreen. Pobeg dneva je upel naslednjim kolesarjem: Willie Smit (Katjuša-Alpecin), Bert-Jan Lindeman (Jumbo-Visma), Ryan Anderson (Rally UHC) in Simon Pellaud (Švica).

Po 30 kilometrih so so si privozili več kot štiri minute prednosti. Potem je glavnina pospešila in razliko vzdrževala na okrog tri minute, tako da je imela ubežnike pod nadzorom. Največ dela so opravili kolesarji Deceuninck Quick Stepa in Bore Hansgrohe, ki so pripravljali teren za Petra Sagana. Ob prvem prečkanju ciljne črte 26 kilometrov pred pravim ciljem je razlika znašala 1:30.

Zadnjega izmed ubežnikov Pellauda je glavnina ujela sedem kilometrov pred ciljem. Ritem je bil vse hitrejši, zdelo pa se je, da imajo kolesarji Deceuninck Quick Stepa vse pod nadzorom. A petsto metrov pred ciljem je napadel Jasper Stuyven. Vse skupaj pa je znal najbolje izkoristiti Sagan. Bil je v Stuyvenovem zavetrju in zelo zgodaj začel sprint na zavitih ulicah.

Slovak je bil kljub dolgemu sprintu najmočnejši in iz ozadja ga nihče ni mogel ogroziti. Slavil je prepričljivo zmago. Že 17. na dirki po Švici, a šele tretjo v letošnji sezoni. Drugi je bil Elia Viviani, tretji pa John Degenkolb. Etapo je na 19. mestu končal Matej Mohorič. Simon Špilak je bil 38. V skupnem seštevku zdaj vodi Sagan pred Asgreenom in Dennisom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ