Peter Sagan: Forma? Upam, da ni predobra!

Peter Sagan: Forma? Upam, da ni predobra!
14.01.2017 AVTOR: D. Z.
"Da bi zmagal? Dvomim." Tako o svojih možnosti na dirki Tour Down Under pravi Peter Sagan.

Peter Sagan je eden izmed kolesarjev, ki bodo sezono začeli v Avstraliji, na dirki Santos Tour Down Under.

Aktualni svetovni prvak v Avstraliji očitno uživa, trdi pa, da ne pričakuje veliko. “Da bi zmagal? Dvomim. Tu so nekatere zelo težke etape. Dirka pa je dobra. Etape so težke, vendar spet ne ekstremno težke. So tudi dolge, a ne pretirano. Moj cilj je, da ne padem, in da dirko končam v dobri formi. To je prva dirka. Lepo vreme. Pomembno je, da dobim ta tekmovalni ritem v noge, ” je dejal Peter Sagan.

Letos je član moštva Bora Hansgrohe, na dirki Santos Tour Down Under pa je že nastopil. In to že leta 2010, ko je bil pri komaj 20 letih še novinec med elito. Takrat se je v eni izmed etap izkazal s pobegom. Družbo pa mu je delal Lance Armstrong. Sedem let kasneje se je Sagan vrnil. Kot eden izmed največih kolesarskih zvezdnikov. “Videli bomo iz dneva v dan, kaj lahko naredim v sprintih. Mogoče v kakšnih tehnično zahtevnih zaključkih. Vendar pa bomo videli. Mislim, da bo to dobra priprava, dirkamo pa lahko tako kot hočemo.

Še drugo leto zapored bo nosil majico svetovnega prvaka: “Vedno sem sproščen. Z veseljem nosim mavrično majico. ” V Avstraliji trenira že skoraj tri tedne, tako da tudi ceste še kako dobro pozna. “Videl sem koalo in kenguruja, pa mrtvo kačo in nekaj kuščarjev. V življenju ne načrtujem preveč. To je pač še eno leto v majici prvaka. Letos se lahko zgodi marsikaj. Osredotočen pa sem na prvi del sezone.

Sagan je dejal, da si je po lanski zares uspešni, a naporni sezoni vzel en mesec počitka. Vseeno pa je priznal, da je v zadnjem času dobro treniral. “Kakšna je moja forma? Upam, da ne preveč dobra. Ne napadam visokega mesta v skupnem seštevku. To je moja prva dirka in hočem biti miren, saj so sezone vse daljše. Niti ne želiš doseči prave forme prezgodaj, ampak moraš počakati na pravi trenutek.

Po avstralski izkušnjo se bo vrnil v Evropo. Najprej na priprave v Španijo, potem pa ga čaka najprej italijanski paket dirk: Strade Bianche, Tirreno-Adriatico in Milano-Sanremo. Sledile bodo belgijske enodnevne klasike, vse do dirke Pariz-Roubaix. Nenazadnje bo branil tudi prestižno zmago na znameniti dirki po Flandriji, ki je na sporedu teden dni pred prej omenjenim prihodom na Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ