Peter Sagan: Gaviria je hitrejši, ampak to je OK

Peter Sagan: Gaviria je hitrejši, ampak to je OK
10.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Peter Sagan je še drugič v sprintu moral priznati premoč Fernandu Gaviriji. Slovak je priznal, da je Kolumbijec hitrejši.

Fernando Gaviria sploh prvič nastopa na dirki po Franciji in že takoj je pustil izjemen vtis. Dobil je prvo etapo in oblekel rumeno majico. Naslednji dan je majico zaradi padca tik pred sprintom izgubil. V četrti etapi pa je spet prišel do zmage. Sagan je dobil prav etapo, v kateri je Gaviria padel. V preostalih dveh sprinterskih zaključkih pa je zasedel drugo mesto. Obakrat tik za Gavirio.

“Še vedno sem bil drugi in drugo mesto je boljše kot tretje. Vesel sem, da imam še vedno zeleno majico,” je po četrti etapi dejal Peter Sagan in glede Gavirije priznal: “Potrebujem boljše noge. Ampak, vsaka etapa je zgodba zase in vsak sprint je drugačen. Je hitrejši, ampak to je OK.” Sicer pa je Sagan dodal, da bi tokrat lahko dlje časa vztrajal v Greiplovem zavetrju. Seveda pa prihajajo zdaj tudi bolj razgibane etape in Sagan bo poskušal povečati prednost pred ostalimi v boju za zeleno majico najboljšega po točkah.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ