Peter Sagan: "Gilberta bi ujeli"

Peter Sagan: "Gilberta bi ujeli"
03.04.2017 AVTOR: D. Z.
"Usoda." Tako je Peter Sagan komentiral razplet na dirki po Flandriji. Obenem je dejal, da bi Gilberta - če ne bi padli - po vsej verjetnosti ujeli.

Peter Sagan je na letošnji dirki po Flandriji branil lansko zmago. Tudi letos v dresu svetovnega prvaka. A tokrat se ni izšlo.

Najprej je bil rahlo v ozadju, proti koncu pa je pričel z napadi in naredil prvo pravo potezo okrog 35 kilometrov pred ciljem. Potem pa še predzadnji vzpon na dirki. Govorimo o Oude Kwaremontu. Sagan je spet napadel, sledila sta mu lahko le Naesen in največji tekmec Greg Van Avermaet. Takrat je imel vodilni Philippe Gilbert 55 sekund naskoka. Sagan je narekoval oster ritem, a 16 km pred ciljem je padel.

O tem padcu - pa tudi o tem, kaj o njem pravi Sagan - smo že pisali, Sagan pa je po prihodu na cilj dejal, da bi brez tega padca po dolgem pobegu utrujenega Gilberta po vsej verjetnosti lahko še ujeli: “Mislim, da bi ga. Če pogledate, kako sem se vozil, ob sebi pa sem imel še dva močna kolesarja. Zato menim, da bi ga lahko ujeli. Vendar pa mi usoda tokrat ni bila naklonjena. ” Potem je Sagan še priznal, da je bil za padec kriv sam. Kaj je povedal o tem, ste že lahko prebrali.

Potem pa je novinarjem pojasnil, zakaj ga na znamenitem “Muuru ” 95 kilometrov pred ciljem ni bilo v ospredju, ko je napadel Tom Boonen, in ko je v beg šel tudi Philippe Gilbert.

“Bilo je nekaj padcev, tako da nisem mogel v ospredje. Menil sem, da bodo pri Quick Stepu prav tam poskušali kaj narediti, vendar pa so pred mano padli, tako da sem imel zaprto pot. Tudi po vzponu nisem bil daleč zadaj, a so se v lov za mano podali kolesarji Treka. Takrat sem pomislil, da če lovijo mene bodo vlekli tudi v lovu za ubežniki, a so se, potem ko so me ujeli, tudi oni ustavili. Zaostajali smo za šest sekund, zato ne vem, zakaj niso želeli priključiti. To je bila napaka, saj smo bili zelo blizu.

Sagan je spet izpostavil, da so mnogi pazili samo nanj in sploh niso bili tako zelo pozorni na ostale. Kolesar moštva Bora-Hansgrohe ima zdaj pred sabo še eno veliko priložnost. Vse bo stavil na dirko Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ