Peter Sagan: Gorsko kolesarstvo ... vse je mogoče

Peter Sagan: Gorsko kolesarstvo ... vse je mogoče
20.11.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan se v teh dneh mudi v ZDA, kjer bodo izpeljali 'njegov' dobrodelni Gran fondo v Westlake Village v Kaliforniji.

Peter Sagan je bil na voljo tudi novinarjem, ki so se zbrali na tej prireditvi. Med drugim pa je odgovoril tudi na vprašanje, če bo še kdaj nastopal tudi v gorskem kolesarstvo, tako kot se je letos na primer preizkusil na olimpijskem krosu na olimpijskih igrah v Riu.

»Videli bomo. Z gorskim kolesom lahko dirkam. To je vključeno tudi v pogodbo z Boro. Videli bomo, kako se bo odvijala sezona, potem pa se bom odločil, glede programa, « je najprej dejal Sagan. Obenem pa je tudi izjemni Slovak, ki je letos ubranil naslov svetovnega prvaka priznal: »Združiti vse ni lahko. Ni kar tako presedlati s cestnega na gorsko kolo. Letos sem to storil, ker sem se moral pripraviti na olimpijske igre. Moral sem osvajati točke, tako da je bilo kar težko. «

A vendarle je Saganu uspelo. Nastop na olimpijskih igrah se mu je ponesrečil, vendar pa je za njim najboljša sezona v cestnem kolesarstvu. Program cestnih dirk bo očitno podoben letošnjemu. Sezono pa bo začel že januarja v Avstraliji, na dirki Tour Down Under. Potem bo vse stavil na enodnevne klasike. Sledil bo kratek premor, dirka po Kaliforniji in Tour de France. Tam bo poskusil še šestič zapored osvojiti zeleno majico. S tem bi izenačil dosežek Erika Zabla. Šele po Touru se bo odločil, kako bo potekal zadnji del sezone:

»Že med mlajšimi člani sem spoznal, da gorsko in cestno kolesarstvo ni združljivo, saj to ni isto. Če hočeš tekmovati z gorskim kolesom, potem moraš nastopati na takih dirkah. Treniraš že lahko s cestnim, vendar pa moraš dirkati na gorskem kolesu. Če si cestni kolesar, potem se moraš posvetiti cestnemu kolesarstvu. Če bom že nastopal z gorskim kolesom, potem je morda najbolje, da to počnem iz veselja. Ne vem, videli bomo. «

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ