Peter Sagan: "Kaj pa, če bi me povozil"

Peter Sagan: "Kaj pa, če bi me povozil"
30.08.2015 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je v osem km pred ciljem osme etape grdo padel, potem ko ga je na tla podrl motorist. Odziv? Pri Tinkoff Saxu razmišljajo o tožbi.

Peter Sagan se je v zaključku osme etape na dirki po Španiji vozil z najboljšimi in je bil vsekakor eden izmed najresnejših kandidatov za zmago. Potem pa gaj e na tla zbil eden izmed spremljevalnih avtomobilov. Sagan je močno odrgnjen počasi nadaljeval proti cilju. Etapna zmaga je šla po zlu, Slovak pa je bil takoj po padcu zelo jezen. Svojo jezo je stresel tudi nad motoristom. Udaril je tudi v zdravniški avto, brco pa je prejelo tudi njegovo kolo. 25-letni kolesar bo zaradi takega obnašanja moral plačati 300 švicarskih evrov kazni. Dvesto zaradi groženj in žaljivk, sto pa zaradi obnašanja, ki škodi podobi kolesarstva.

»Na žalost se taka nesreča ni zgodila prvič. Tudi, če se motoristi morajo prebiti skozi skupino kolesarjev, morajo to narediti zelo previdno in ne brezobzirno. Po mojem mnenju motoristi varnosti kolesarjev ne jemljejo dovolj resno. Moje poškodbe na srečo niso prehude, vendar, si lahko predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi me povozil, « je v izjavi za javnost dejal Peter Sagan. Potem pa je nadaljeval: »Če bi padel sam ali pa z drugim kolesarjev, potem bi to jemal kot del športa. To, da te zbije motorist, ki pripada organizatorju dirke pa ne sme biti sprejemljivo. Kolesarji bi morali biti prioriteta in vsi preostali udeleženci na dirki bi morali biti bolj pozorni. Resnično upam, da bo ta incident predstavljal začetek nujnih sprememb v kolesarstvu. Predvsem z vidika, kako se organizira dirke. «

Sagan je še priznal, da se sam padcu ni mogel izogniti. In potem je nekaj besed namenil še prej omenjeni denarni kazni: »Ko sem se vrnil v hotel, sem prebral, da so me kaznovali s tristo franki kazni. Seveda bom plačal, ampak se mi to zdi nepošteno. « Sicer pa bo šele jutri zjutraj jasno, ali bo Sagan lahko nadaljeval z dirkanjem. V moštvu Tinkoff Saxo pa očitno razmišljajo tudi o morebitni tožbi. Osma etapa je bila usodna kar za lepo število kolesarjev. Tudi zmagovalec Stuyven z dirko ne bo mogel nadaljevati. Do zmage je še prišel, potem pa so ugotovili, da ima poškodovano roko, tako da ga v nedeljo ne bo na startu. Zaradi padca so odstopili Tejay Van Garderen, Dan Martin, Nacer Bouhanni in Kris Boeckmans.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ