Peter Sagan: Kakšen pritisk?

Peter Sagan: Kakšen pritisk?
15.10.2016 AVTOR: D. Z.
"Nimam kaj izgubiti," je med drugim pred cestno dirko na SP dejal aktualni svetovni prvak Peter Sagan: "Na taki progi gre tudi za loterijo."

Smo v 21. stoletju
Peter Sagan bo v nedeljo v Dohi branil naslov svetovnega prvaka, ki ga je osvojil pred dobrim letom v Richmondu. Sagan je s slovaško reprezentanco že pripotoval v Doho in je tudi stopil pred medije. Najprej so ga mediji spraševali o pomanjkanju gledalcev v Dohi.

A na to je imel Slovak hitro pripravljen odgovor: “Smo v 21. stoletju. Vsak ima televizijo in tako lahko gleda dirko doma. ” V Doho je Sagan prišel šele v četrtek in je tako eden izmed zadnjih, ki so prišli na prizorišče svetovnega prvenstva: “Nisem vedel, kje bi lahko treniral. Nikoli pa me ni doma. Želel sem biti tudi doma. Letos sem ogromno dirkal in potoval. Zato sem se odločil, da pridem v zadnjem trenutku. Lahko sem se pripravljal in treniral tudi v Monaku. 

"Razmere so za vse enake "
Ker je prišel pozno, pravega časa za privajanje na vročino ni imel. Obenem pa je tudi že v preteklosti priznal, da mu vročina ne ustreza prav preveč. “Priznati moram, da mi take razmere ne ustrezajo najbolj. Kaj pa vem, morda pa bo deževalo, ” se je pošalil in potem dodal:

“Za vse je enako. Če bo pihalo, potem bomo morali pač dirkati v vetru. Če bo vroče, bomo dirkali v vročini. Veliko je polemik, a o tem bomo lahko govorili čez dva dneva. ” Peter Sagan ima za sabo izjemno sezono. Blestel je na belgijskih klasikah in dobil dirko po Flandriji, blestel je na dirki po Franciji in tudi na dirkah v septembru. Postal je tudi evropski prvak. Tudi na tem prvenstvu bi lahko posegel po najvišjih mestih.

"Nimam ka izgubiti "
Znajde se v morebitnem vetru, odličen je na tehnično zahtevnih trasah in lahko je še kako hiter. Še posebej, če bodo čisti sprinterji v zaključek prišli zelo utrujeni, bi lahko Sagan to znal izkoristiti. “Tu sem, da dirkam in dam vse od sebe. Ostati moraš v dobri formi, vendar pa gre na taki progi tudi za loteriji. 

O formi ni veliko povedal, le nasmejal se je in se pošalil: “Glede na mojo formo bi bilo dobro, če bi dirko skrajšali na 150 kilometrov. ” A po odlični sezoni je vsekakor eden izmed favoritov, pa čeprav pritiska ne čuti, pravi: “Ne. Kaj pa lahko izgubim? ” Novinar mu je hitro odgovoril: “Mavrično majico. ” Sagan se je strinjal: “Da. Ampak, to že imam. Nimam kaj izgubiti. Kakšen pritisk? 

V nadaljevanju si lahko ogledate portret Petra Sagana in njegov spomin na osvojeni naslov svetovnega prvaka, ki so ga pripravili pri Mednarodni kolesarski zvezi.
 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ