Peter Sagan: "Mislim, da ne bi mogel biti v ospredju"

Peter Sagan: "Mislim, da ne bi mogel biti v ospredju"
22.08.2016 AVTOR: D. Z.
Mnogi so upali, da bo Peter Sagan na olimpijskih igrah v krosu posegel po medaljah, pa mu ni uspelo. Slovak pa je priznal, da na vrh ne bi mogel.

Dva defekta, potem ko je odlično startal, sta bila preveč, da bi bil Peter Sagan konkurenčen najboljšim na olimpijskem krosu na olimpijskih igrah v Riu. Po prvem defektu se je še trudil in prišel celo na 11. mesto, potem pa se je spet znašel v težavah in upov na visoko uvrstitev je bilo konec. Strokovnjaki mu sicer niso pripisovali večjih možnosti za najvišja mesta, vendar pa so se apetiti verjetno povečali po odličnem startu in potem, ko je prvi krog odpeljal povsem v ospredju.

Sagan je na facebooku kasneje vseeno priznal: »To je gorsko kolesarstvo. Do tehničnih težav pač lahko pride in te so me ustavile. Dobro sem začel, vendar pa sta mi dve prazni gumi uničili dirko. Mislim, da v ospredju z najboljšimi sicer ne bi mogel ostati, a morda bi si lahko privozil precej boljše mesto. « Sagan je na koncu tudi odstopil: »Po prvem defektu sem se uspel prebiti do 11. mesta. Po drugem pa nisem več mogel. « Zdaj se bo aktualni svetovni prvak spet posvetil cestnemu kolesarstvu, saj bo v Katarju branil mavrično majico.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ