Peter Sagan: Najtežja Flandrija do zdaj

Peter Sagan: Najtežja Flandrija do zdaj
04.04.2016 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec dirke po Flandriji Peter Sagan je po dirki še dolgo odgovarjal na novinarska vprašanja. Tu so nekateri odgovori.

Peter Sagan o napadu s Kwiatkowskim
Kwiatkowski je izvedel pameten napad. Napadli smo zgodaj, vendar pa so bili v ozadju že vsi utrujeni. Tam so bili štirje, morda pet kolesarjev Skya. Zato je bilo dobro, da sem se udeležil pobega z nekom iz Skya.

Peter Sagan o dirki
To je bila čudna dirka. Na dirki po Flandriji sem nasotpil že šestič, a še nikoli ni bilo tako težko kot tokrat. Povsem drugače je bilo, saj je šlo na polno od začetka do konca. Morda smo si oddahnili za kakšnih deset minut, vendar pa je bila ta dirka zelo težka.

Peter Sagan o Fabianu Cancellari
Fabian je v odlični formi, vendar pa je danes morda naredil manjšo napako. Ni se nam priključil pri pobegu. Ampak, ta je bil presenetljiv. Zame se je vse odlični izteklo. Na Kwaremontu sem imel 20 sekund prednosti pred njim, na Paterbergu pa sem tudi imel še nekaj prednosti. Bil je hiter. Nočem reči, da sem imel vse pod nadzorom. Vendar pa sem menil, da če grem sam na polno, da bo moral tudi on voziti na polno. Obenem je imel na kolesu še Vanmarckeja, tako da sem upal, da si bosta poskušala spočiti pred sprintom. To se je tudi zgodilo. Sicer je pridobil nekaj sekund, potem pa sem tudi sam povečal prednost. V zadnjih dveh ali treh kilometrih je bilo vse dobro.

Peter Sagan o spremenjenih pripravah na dirko
Nekoliko sem spremenil priprave. Mislim, da je tudi to pomagalo. Karkoli sem naredil je očitno pomagalo, v nasprotnem primeru bi zdaj bil tako utrujen, kot sem bil lani ali pred dvema letoma. Z letošnjo sezono sem zadovoljen.

Peter Sagan o uspehu
To je vsekakor nova velika zmaga. Zmagal sem na svetovnem prvenstvu, to pa je nekaj posebnega, saj sem dirko po Flandriji dobil v mavrični majici. Ta dirka je bila moj največji cilj že od začetka sezone. Flandrija in Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ