Peter Sagan: "Ne čutim pritiska"

Peter Sagan: "Ne čutim pritiska"
17.03.2017 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan je vsekakor največji favorit za zmago na najdaljši klasiki Milano-Sanremo. Slovak pa se s tem očitno ne obremenjuje.

“Ne čutim več takšnega pritiska. Favorit sem na skorajda vsaki dirki. Po sedmih letih sem se tega navadil. Sem pa vesel, da sem dobro pripravljen. Naj traja čimdlje, ” je priznal Peter Sagan.

Peter Sagan je na dirki Milano-Sanremo že zasedel drugo mesto, potem ko ga je na presenečenje mnogih premagal Gerald Ciolek. A od takrat je Sagan med drugim dobil dirko po Flandriji in kar dvakrat postal svetovni prvak. Ostaja pa skromen: “Zakaj sem tako skromen? Zato ker človek ne more leteti brez letala. Ostati moramo na realnih tleh.

Sagan je eden izmed redkih, morda celo edini, ki bi lahko odgovoril na napade na zadnjem vzponu (Poggio) ali pa moči hranil tudi za zadnji sprint. V obeh primerih spade med najmočnejše. “V soboto bomo videli, kaj se bo zgodilo. Zdaj sem vesel, da sem dobro odpeljal Tirreno-Adriatico in da sem v dobri formi, ” je še dejal Sagan in se potem, glede na to da bodo verjetno vsi pazili nanj, še pošalil:

“Lepo je, da lahko, tudi če ne zmagam na nek način določim, kdo lahko dirko dobi. Seveda ne morem vsega opraviti sam, lahko pa se nekoliko poigram.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ