Peter Sagan: Obljubil in obljubo bo držal

Peter Sagan: Obljubil in obljubo bo držal
16.06.2020 AVTOR: DZ
Glavni menedžer Bore Hansgrohe Ralph Denk je potrdil, da bo Peter Sagan letos prvič v karieri nastopil na dirki po Italiji. To pomeni, da ga ne bo na "tlakovanih" klasikah.
Ralph Denk je v intervjuju za Velonews potrdil, da bo Peter Sagan držal obljubo, ki jo je dal že na začetku sezone - torej pred koronavirusom. To pomeni, da bo Slovak nastopil na dirki po Italiji. Obenem namerava nastopiti tudi na dirki po Franciji, kar pomeni, da bo imel nadvse natrpan urnik.

"Dal sem besedo in to je storil tudi Peter. To za nas veliko pomeni in zato pravim, da bomo dogovor z organizatorji spoštovali," je dejal Denk: "Ta program ni pošten do Gira. Če bi se jaz odločal, potem izkazal več spoštovanja tej dirki. Raje bi dirkali globlje v zimo. Vuelta bi lahko bila tri tedne kasneje, tako da bi imeli več časa za klasike."

Sagan bo ob tem programu ostal brez nastopa na dirki Pariz-Roubaix, pa na dirki po Flandriji in Gent-Wevelgem. Tu je že zmagoval in velja za mojstra takih preizkušenj. Letos pa namerava sezono nadaljevati najprej na dirki Strade Bianche, sledi Milano-Torino in prva monumentalna klasika Milano-Sanremo.

Te mu še ni uspelo dobiti, tako da bo še kako motiviran. Potem namerava nastopiti na dirki Criterium du Dauphine. Sledil pa bo Tour de France, kjer bo poskušal osvojiti zeleno majico. Teden dni po prihodu v Pariz želi nastopiti na svetovnem prvenstvu, potem pa že na Giru. V 58 dneh bo odpeljal 42 etap.

V tem obdobju želi biti Peter Sagan tudi najbolje pripravljen, tako da za prve dirke še ne napoveduje najboljše forme. "Tour in Giro bosta moja glavna cilja. V dveh mesecih in pol bom odpeljal dve tritedenski dirki. Že to bo zelo težko. Moji cilji pridejo kasneje. Če se bom na Strade Bianche dobro počutil, potem bom pač poskusil zmagati. Ampak, prve dirke bom izkoristil za pripravo na Tour in Giro," je dejal Sagan.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ