Peter Sagan: Preprosto najboljši letos!

Peter Sagan: Preprosto najboljši letos!
04.10.2016 AVTOR: D. Z.
"Končati sezono na prvem mestu lestvice World Toura je jasno velika čast," je med drugim dejal Peter Sagan.

Zmage Petra Sagana na dirkah World Toura
27. marec: Gent - Wevelgem
3. april: dirka po Flandriji
15. junij: 2. etapa na dirki po Švici
18. junij: 3. etapa na dirki po Švici
3. julij: 2. etapa na dirki po Franciji
13. julij: 11. etapa na dirki po Franciji
18. julij: 16. etapa na dirki po Franciji
9. september: GP Cycliste de Quebec
21. september: 3. etapa na dirki Eneco Tour
22. september: 4. etapa na dirki Eneco Tour

"Skupek osebnih naporov in podpore ekipe "
O dokončni lestvici World Toura v sezoni 2016 smo že pisali. Med državami je Španija premagala tudi nevarno Kolumbijo. Med ekipami je bil najboljši Movistar. Med posamezniki pa je dvoboj med Nairom Quintano in Petrom Saganom dobil slednji.

Slovak, aktualni evropski in tudi svetovni prvak se je zdaj oglasil prek sporočila za javnost ekipe Tinkoff: “Končati sezono na prvem mestu lestvice World Toura je jasno velika čast in potrditev za vsakega kolesarja. To mi je uspelo doseči prvič v karieri, tako da sem navdušen. To je rezultat dobrih predstav skozi celotno sezono. Kombinacija osebnih naporov in podpore ekipe.

13 zmag, 10 v World Touru
V tej sezoni je slavil 13 zmag, od tega kar deset na najvišji ravni, torej na dirkah World Toura. Med drugim je v mavrični majici svetovnega prvaka dobil tudi prestižno dirko po Flandriji, pa Gent-Wevelgem in tri etape na francoskem Touru, kjer je oblekel zeleno majico …

Nanizal je tudi ogromno drugih in tretjih mest. Prav zato si je to mesto zagotovo zaslužil. Njegova sezona je vsekakor nadvse dolga, saj jo je začel 18. januarja na dirki po San Luisu v Argentini, končal pa naj bi jo na svetovnem prvenstvu v Katarju. Torej na cestni dirki v nedeljo, 16. oktobra. Takrat bo branil mavrično majico svetovnega prvaka, ki jo je osvojil lani v Richmondu.

Za slovo moštva Tinkoff
“Na žalost sem višek svoje kariere doživel na dan, ko je moštvo Tinkoff nastopilo na zadnji dirki World Toura. Žal nam je, da ekipe ne bo več, vendar pa moramo razumeti tudi odločitev Olega Tinkova, ” je še dejal Sagan. Čeprav je Sagan kolesar, ki se v zaključkih odlično znajde tudi brez pravih pomočnikov, se je znal zahvaliti tudi tistim, ki so mu pomagali do nekaterih zmag.

Se nenazadnje spomnite vožnje Macieja Bodnarja v eni izmed etap dirke po Franciji, ki jo je Peter Sagan dobil pred Chrisom Froomom? “Rad bi se zahvalil vsem v ekipi, še posebej Olegu za dve neverjetni in izjemno uspešni sezoni, v katerih sem prišel do nekaterih najprestižnejših lovorik in majic v kolesarstvu. Brez njih to ne bi bilo mogoče, ” je še priznal Sagan. Poleg tega je Tinkoff sezono končal na drugem mestu med ekipami, potem ko je bilo dolgo na prvem mestu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ