Peter Sagan: Pripravljen na izziv

Peter Sagan: Pripravljen na izziv
05.08.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan se zdaj posveča samo še gorskemu kolesarstvu. Čaka ga namreč nastop na olimpijskih igrah, v disciplini olimpijski kros.

Dirka v olimpijskem krosu za moške bo 21. avgusta. Med kolesarji bo nastopil tudi Peter Sagan, sicer član moštva Tinkoff Saxo, ki se je odločil, da se po nadvse uspešno odpeljani dirki po Franciji posveti nastopu na olimpijskih igrah. A zamenja disciplino.

»Ponosen sem, da bom lahko nastopil na najpomebnejši dirki za gorske kolesarje. Na najpomemebnejšem dogodku. Zame je lepo, da se lahko vrnem h svojim koreninam in zastopam Slovaško, « je dejal Sagan. Sicer pa je Sagan med mladinci v olimpijskem krosu že postal svetovni prvak. Potem pa ga je pot vodila v cestno kolesarstvo.

Letos pa je že nastopil na treh dirkah v tej disciplini: »Po treh etapnih zmagah in zeleni majici. Pa tudi po pikčasti majici Rafala Majke se zdaj lahko samozavesten podam v Rio. Ne bo lahko, vendar pa sem na izziv pripravljen. « Sicer pa bo Sagan po olimpijskih igrah spet nastopal na cestnih dirkah. Odpovedal se bo Vuelti. Nastopal pa naj bi na dirkah v Kanadi.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ