Peter Sagan: Razmišlja o vrnitvi v gorsko kolesarstvo?

Peter Sagan: Razmišlja o vrnitvi v gorsko kolesarstvo?
06.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Peter Sagan se je spet oglasil in izpostavil, da v glavnini ne čuti več tistega pravega spoštovanja. "Iz leta v leto je situacija slabša."

"Menim, da v glavnini ni več pravega spoštovanja. Ni več tako, kot pred na primer 15 leti, ko je bil Mario Cipollini glavni mož. Iz leta v leto je situacija slabša. Vedno bolj se občuti pomanjkanje spoštovanja. Ne vem, če bom lahko v takem okolju zdržal več kot 15 let." To naj bi bile besede Petra Sagana. Vsaj tako pišeta Spaziociclismo in Inbici.net. Obenem pišeta, da Slovak, sicer član moštva Bora Hansgrohe resno razmišlja o morebitni vrnitvi v gorsko kolesarstvo.

"Iz leta v leto je situacija slabša. Vedno bolj se občuti pomanjkanje spoštovanja."

Nenazadnje se je v olimpijskem krosu preizkusil tudi na olimpijskih igrah v Riu. Na te govorice se je odzval tudi Saganov predstavnik za stike z javnostjo, ki je dejal: "Peter trenutno razmišlja zgolj o izpolnjevanju pogodbe. Ko bo ta konec sezone 2021 potekla, se bo odločil, ali se bo vrnil v gorsko kolesarstvo ali pa bo kariero nadaljeval v cestnem kolesarstvu. Seveda ne govorimo o tem, da bi zaključil kariero."

"Menim, da v glavnini ni več pravega spoštovanja. Ni več tako, kot pred na primer 15 leti, ko je bil Mario Cipollini glavni mož."

Trikratni svetovni prvak Sagan ima šele 28 let, pa je za njim izjemna kariera med profesionalnimi kolesarji. Na dirki po Franciji je bil šestkrat najboljši po točkah, dobil je 11 etap in bill eta 2016 razglašen za najbolj bojevitega kolesarja. Na dirki po Španiji je dobil štiri etape. Dobil je dirko po Poljski in dirko po Kaliforniji. Je tudi evropski prvak, šestkratni državni prvak. Dobil je dirko po Flandriji in Pariz-Roubaix, pa E3 Harelbeke, GP de Montreal, Kuurne- Bruselj-Kuurne, Barbantsko Puščico, dvakrat GP de Quebec in kar trikrat Gent-Wevelgem …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ