Peter Sagan: Taka je usoda

Peter Sagan: Taka je usoda
18.07.2014 AVTOR: D. Z.
Predlani je v krstnem nastopu na Touru dobil tri etape. Lani eno. Letos je odličen, a Peter Sagan tudi po 12. etapi ostaja brez zmage.

Tokrat se je v zaključku spet boril za tako želeno zmago, a sprint je v boljšem položaju začel Kristoff in Norvežan je zdržal vse do cilja. Sagan pa se je moral zadovoljiti že s četrtim drugim mestom.

»Veliko je kolesarjev, ki bi bili zadovoljni s tem, da bi štirikrat končali na drugem mestu, sam pa nisem. Tokrat je Giant Shimano ves dan narekoval ritem, moj pa so moji organizirali vlak. Vse je potekalo odlično, vse do treh kilometrov pred ciljem. A Kristoff je bil boljši. Očitno so mi druga mesta zdaj usojena, « je novinarjem po cilju priznal Sagan.

A vseeno je Slovak z naskokom najboljši pri zbiranju točk v boju za zeleno majico. Že zdaj je skorajda jasno, da ga do Pariza nihče ne more sleči: »Vse je dobro, tu sem zaradi zelene majice. Morda sem zato tudi nekoliko bolj utrujen kot ostali sprinterji, ki se v kakšnih etapah bolj oddahnejo, kot se sam. « Sagan ima 150 točk naskoka pred domačim adutom Bryanom Couqardom in je tako na dobri poti, da majico osvoji še tretjič zapored.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ