Peter Sagan: Uresničil otroške sanje

Peter Sagan: Uresničil otroške sanje
08.04.2018 AVTOR: D. Z.
Malo je pomembnih dirk, ki jih Peter Sagan še ni dobil. In zdaj je dobil še Pariz-Roubaix. Pravi, da je zdaj izpolnil otroške sanje.

Dobrih 50 kilometrov v pobegu, pa čeprav so vsi vedeli, da je prvi favorit za zmago. A vendar je Peter Sagan zdržal in pokazal, da je bil tokrat zares premočan.

“Ko sem bil mlajši, sem vedno sanjal o tem, da bi dobil Pariz-Roubaix, dirko po Flandriji in da bi postal svetovni prvak, ” je po dirki priznal Peter Sagan. In res je vse tri dirke že dobil, svetovni prvak je postal že tretjič zapored. “Zdaj lahko odgovorim na morebitno vprašanje, če bi naslove svetovnega prvaka zamenjal za zmagi na Flandriji ali Roubaixu. Ne bi. To je nekaj več. Zdaj sem dobil Flandrijo in Roubaix in to je neverjeten občutek. Zelo lepo.

Če se je v preteklih dneh pritoževal nad načinom dirkanja drugih ekip, saj so kolesarji Quick Stepa z dobro taktiko dobili več dirk, pa je tokrat vse na svoje mesto postavil več kot 50 kilometrov pred ciljem. Tudi pri Quick Stepu niso poznali odgovora: “Večkrat so napadli, vendar pa je vedno šlo na polno, potem pa smo se ustavili. Potem pa spet. Pomislil sem, kam nas bo to pripeljalo? Želel sem v samostojen beg in takrat sem se odločil, da je to pravi trenutek. To je bila dobra odločitev.

Tudi zato, ker je imel v nadaljevanju predvsem veter v hrbet. Le redko pa veter s strani. To je znal tudi nadvse dobro izkoristiti. “Rekel sem si, da če bo za mano pet ali šest kolesarjev, da ne bodo sodelovali. Bolje je bilo, da sem narekoval enakomeren ritem. Če bi me ujeli, bi to bilo OK, če ne, pa tudi OK. Tako se je tudi zgodilo. Za mano so se borili med sabo in tako zapravili veliko energije. ” Sagan je še priznal, da je tokrat na tej dirki končno imel srečo, da ni imel defekta, ni padel …

Njegov najhujši tekmec danes je bil na presenečenje mnogih Dillier, ki je bil član prvotne ubežne skupine. “Glede na izkušnje vem, da ne smeš podcenjevati nikogar. Na koncu sem ga vprašal, če bova sodelovala in odgovoril je, da bo. Sam sem več vlekel na tlakovanih odsekih, na koncu pa sem bil tudi sam izmučen. ” Sagan je še dodal, da se Dillierja med dirko ni mogel otresti: “Prepričan sem bil, da lahko dobro sprintam, pa čeprav so me mučili krči. Vendar pa mi je uspelo. Sem zelo vesel. Zame je to velika zmaga in lep trenutek.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ