Peter Sagan: Zbolel, padel, porezal prst, odstopil

Peter Sagan: Zbolel, padel, porezal prst, odstopil
04.03.2017 AVTOR: D. Z.
"V zadnjih dneh se nisem počutil najbolje," je po odstopu na dirki Strade Bianche priznal Peter Sagan.

Peter Sagan je nadvse uspešno začel sezono in prejšnji vikend je zabeležil drugo in prvo mesto. Tudi zato je bil eden izmed največjih favoritov za zmago na dirki Strade Bianche.

A dobrih 70 kilometrov pred ciljem je svetovni prvak odstopil. “V zadnjih dneh se nisem počutil najbolje. Danes zjutraj pa sem bil brez moči, imel sem vneto grlo, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Peter Sagan. Kljub vsemu se je odločil, da začne dirko: “Dirka je prestižna in že iz spoštovanja do številnih italijanskih navijačev, ki so nas prišli spremljat, sem prišel na start.

A dirke ni mogel dokončati. Že dvakrat jo je na drugem mestu. Tokrat pa je član moštva Bora Hansgrohe moral odstopiti: “Začel sem in poskušal dirkati po najboljših močeh. Okrog 75 kilometrov pred ciljem sem se zapletel v padec. Porezal sem si tudi prst. Rano bo najbrž treba zašiti. Udaril sem se tudi v levo koleno. Sicer sem nadaljeval, a po 95 kilometrih sem se odločil, da odstopim.

Sagan pa ni iskal izgovorov v padcu: “Za to potezo se nisem odločil zaradi padca, ampak samo zato, ker se nisem najbolje počutil. Upam, da si bom čim hitreje opomogel in da bom že na naslednjih dirkah konkurenčen. ” Pred Saganom so namreč tiste najpomembnejše dirke, na katerih vsi pričakujejo, da bo v ospredju. Nenazadnje bo na dirki po Flandriji branil lansko zmago. Potem je tu tudi klasika Pariz-Roubaix ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ